Ponedeljek, 1. marec 2021, 23:31
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
31.3.2018

Vremenska napoved - 31. marec 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > marec > 31. 3. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 31. marec 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 31.3.2018Popoldne bodo padavine oslabele in ponekod ponehale, oblaki se bodo trgali. Še bo pihal jugozahodni veter, jugo ob morju bo oslabel. Čez dan bodo najvišje temperature na severozahodu približno 6, drugje od 11 do 16 °C.
Preko noči bo prehodno še nekaj padavin, ki pa bodo do jutra ponehale. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 7, ob morju do 9, v Gornjesavski dolini malo pod 0 °C.
Jutri bo v začetku pretežno oblačno, dopoldne se bo delno ranebo zjasnilo. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo ob morju manj verjetne. Zapihal bo zahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 16 °C.

Opozorilo: V soboto in nedeljo bo zlasti v visokogorju Julijskih Alp zaradi večje količine novega snega velika nevarnost snežnih plazov.
V ponedeljek bo jasno, ponekod bo popoldne pihal jugozahodnik. V torek se bo jugozahodni veter okrepil, zlasti v zahodni Sloveniji se bo nebo pooblačilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 4. do 9. aprila 2018

V sredo in četrtek bomo pod vplivom vlažnih jugozahodnih vetrov. V četrtek popoldne bo naše kraje prešla hladna fronta, za njo pa se bo nad Alpami začelo krepiti območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje bo od petka dalje dotekal vse toplejši zrak.

V sredo bo na vzhodnem delu države še jasno, drugje pa pretežno oblačno. Na zahodnem delu države bo začelo deževati. V četrtek čez dan bo največja verjetnost za dež po vsej državi, v noči iz četrtka na petek pa bo dež ponehal in jasnilo se bo. Nato bo do konca tedna suho vreme. Postopno bo še nekoliko topleje, dnevne temperature se bodo proti konca tedna bližale 20 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v začetku oblačno in deževno, lahko tudi zagrmi. Zlasti ob morju ter v krajih severno in vzhodno od nas bodo padavine ponehale. Še bo pihal jugozahodni veter, ob severnem delu Jadrana dopoldne jugo.
Jutri bo v začetku pretežno oblačno. Nato se bodo oblaki trgali, sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe, ki bodo ob Jadranu malo verjetne.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s pogostimi padavinami, ki bodo popoldne slabele. Meja sneženja se bo čez dan počasi spuščala in bo popoldne med 1200 in 1500 m, na severozahodu lahko tudi pod 1000 m nadmorske višine. Pihal bo zmeren do okrepljen jugozahodni veter, ki bo popoldne slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa od -3 do -6 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, nekateri vrhovi bodo popoldne v megli. Popoldne bodo posamezne plohe ali nevihte. Pihal bo zmeren severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa -8 °C.

Vremenski pojavi na dan 31. marec:
31.3.1975
Večdnevno obilno sneženje in deževje je prenehalo. V nekaterih krajih na zahodnem delu države je v petih dneh padlo preko 400 milimetrov padavin. Do 7. ure zjutraj 1. aprila so največ padavin, 419 milimetrov, izmerili v Ukancu v Bohinjski dolini. Podobna količina padavin je bila izmerjena še v Lepeni pod Krnom (418 milimetrov), pri Domu na Komni (417 milimetrov) in v Bovcu (404 milimetrov). Snežna odeja se je v nekaterih krajih v Julijskih Alpah odebelila za preko meter in pol.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Aoreora Fort | bivak