Petek, 5. marec 2021, 08:20
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
30.3.2018

Vremenska napoved - 30. marec 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > marec > 30. 3. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 30. marec 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 30.3.2018Popoldne bo občasno deževalo zlasti v severozahodni in v začetku še v nekaterih predelih severne Slovenije. Drugje bo v glavnem brez padavin, ponekod bo prehodno posijalo tudi sonce. Ob morju bo pihal jugo, ki se bo zvečer okrepil, drugje bo zapihal jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 18 °C, hladneje pa bo na severozahodu.
Jutri v prvem delu dneva bo v večjem delu države oblačno s padavinami, lahko tudi zagrmi. Na vzhodnem delu države bodo padavine manj verjetne. Popoldne bodo oslabele in ponekod ponehale, oblaki se bodo trgali. Še bo pihal jugozahodni veter, ob morju dopoldne jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 9, ob morju in na Goriškem približno 11, čez dan bodo najvišje temperature na severozahodu približno 6, drugje od 11 do 16 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo v začetku pretežno oblačno, dopoldne se bo delno ranebo zjasnilo. Sredi dneva in popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastajale bodo krajevne plohe.
V ponedeljek bo v glavnem jasno in suho vreme, ponekod bo popoldne pihal jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 3. do 8. aprila 2018

V torek bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki se bo zgradilo nad Alpami in osrednjim Sredozemljem. V sredo bo ta anticiklon oslabel, v noči iz srede na četrtek bo naše kraje prešla hladna fronta. Nato se bo polje zračnega tlaka ponovno okrepilo in začelo slabeti ob koncu tedna. Nad naše kraje bo od petka dalje dotekal nekoliko toplejši zrak.

V ponedeljek bo v glavnem jasno in suho vreme, ponekod bo pihal jugozahodnik. V torek se bo jugozahodni veter okrepil, zlasti v zahodni Sloveniji se bo nebo pooblačilo. V sredo bo na vzhodnem delu države še jasno, drugje pa pretežno oblačno. Popoldne bo na zahodnem delu države začelo deževati. Zvečer in v noči iz srede na četrtek bo prehodno deževalo po vsej državi, v četrtek dopoldne pa bo dež ponehal in jasnilo se bo. Nato bo do konca tedna suho vreme. Postopno bo še nekoliko topleje.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo zlasti v hribih severne Italije ter v Gorskem Kotarju občasno padavine. Drugje bo v glavnem suho, ponekod se bo prehodno delno zjasnilo. Pihal bo jugozahodnik, ob severnem delu Jadrana jugo.
Jutri bo v začetku oblačno in deževno, lahko tudi zagrmi. Manj verjetne padavine bodo v krajih vzhodno od nas. Popoldne bodo padavine zlasti ob morju ter v krajih severno in vzhodno od nas ponehale. Še bo pihal jugozahodni veter, ob severnem delu Jadrana dopoldne jugo.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno z občasnimi padavinami, ki bodo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju sredi dneva in popoldne ponehale in oblačnost se bo tam lahko prehodno trgala. Meja sneženja bo zjutraj na severozahodu na približno 1000 m, čez dan in drugje pa v glavnem med 1500 in 1700 m nad morjem. Pihal bo zmeren, občasno okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 1 do 4, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Jutri bo oblačno in megleno s pogostimi padavinami, ki bodo popoldne slabele. Meja sneženja se bo čez dan počasi spuščala in bo popoldne med 1200 in 1500 m, na severozahodu lahko tudi pod 1000 m nadmorske višine. Pihal bo zmeren do okrepljen jugozahodni veter, ki bo popoldne slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa od -3 do -6 °C.

Vremenski pojavi na dan 30. marec:
30.3.1951
Julijske Alpe je po zadnjem obilnem sneženju prekrivala izjemno debela snežna odeja. Ob 7. uri zjutraj so pri Domu na Komni (1520 m) izmerili 450 centimetrov, na Predelu (1156 m) 335 centimetrov, na Mrzlem Studencu (1214 m) in Rudnem polju (1347 m) na Pokljuki pa 315 centimetrov oziroma 300 centimetrov visoko snežno odejo.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Corinto | flickr hike