Sreda, 3. marec 2021, 02:27
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.3.2018

Vremenska napoved - 29. marec 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > marec > 29. 3. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 29. marec 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.3.2018Popoldne bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Proti večeru se bodo padavine nekoliko okrepile, zlasti na Primorskem lahko tudi zagrmi. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 16, na severozahodu približno 7 °C.
Preko noči bo občasno še deževalo. Ob morju bo pihal jugo, v severovzhodni Sloveniji pa bo prehodno zapihal severnik, ki bo do jutra v glavnem ponehal. Zjutraj bodo najnižje temperature v severnih krajih od 1 do 4, drugje od 6 do 10 stopinj Celzija.
Jutri bo v začetku oblačno in deževno, sredi dneva in popoldne pa bo dež oslabel in zlasti v vzhodni polovici države prehodno tudi ponehal. Ob morju bo pihal jugo, ki se bo zvečer okrepil, drugje bo znova zapihal jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature v glavnem od 11 do 17 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo v začetku oblačno s padavinami, lahko tudi zagrmi. Popoldne bodo padavine slabele in ponekod ponehale. Pihal bo južni do jugozahodnik, ob morju jugo.
V nedeljo se bo delno zjasnilo, sredi dneva in popoldne bodo nastajale plohe.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 2. do 7. aprila 2018

V ponedeljek in torek bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki se bo zgradilo nad Alpami in osrednjim Sredozemljem. V drugi polovici tedna pa kaže na občasen vpliv atlantskih vremenskih motenj.

V ponedeljek bo v glavnem jasno in suho vreme. Od srede naprej pa kaže na nestanovitno vreme z občasnim dežjem. Temperature bodo primerne letnemu času.


Sosednje pokrajine
Večinoma bo oblačno vreme z občasnimi padavinami. Zvečer se bodo padavine okrepile in razširile nad vse sosednje pokrajine. Pihal bo jugozahodnik, ob severnem delu Jadrana jugo.
Jutri bo pretežno oblačno. Vzhodno od Slovenije bo v glavnem suho vreme, drugje bo občasno še deževalo.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, padavine se bodo od zahoda širile proti vzhodu. Meja sneženja bo med 1200 in 1600 m nad morjem. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Jutri bo oblačno in megleno s pogostimi padavinami. Meja sneženja bo zjutraj na približno 1000 m, čez dan pa na približno 1600 m nad morjem. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 1 do 4, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Vremenski pojavi na dan 29. marec:
29.3.1989
V veliko krajih v vzhodni polovici Slovenije so izmerili doslej najvišjo marčevsko temperaturo. Najtopleje je bilo v Metliki s 27,2 stopinj C, v Rogaški Slatini je bilo 26,4 stopinj C, v Novem mestu 25,8 stopinj C, v Celju 25,7 stopinj C in v Murski Soboti 25,3 stopinj C.

29.3.2009
V večjem delu države je neobičajno obilno deževalo, zjutraj naslednjega dne so na številnih meteoroloških postajah izmerili rekordno 24 urno višino padavin v mesecu marcu. V Logatcu je v enem dnevu padlo 186 milimetrov, na Ligu ob italijanski meji 171 milimetrov, v Črnem Vrhu nad Idrijo 161 milimetrov, v Zaloščah pri Novi Gorici 155 milimetrov, v Žireh 129 milimetrov in v Topolu pri Medvodah 111 milimetrov padavin. Na Kredarici je istem obdobju zapadlo 72 centimetrov novega snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Valassaaret | mountaineering