Ponedeljek, 1. marec 2021, 22:49
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.3.2018

Vremenska napoved - 28. marec 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > marec > 28. 3. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 28. marec 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.3.2018Popoldne bo v glavnem jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Pihati bo začel jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 17 °C.
Jutri bo oblačno. Že zjutraj bo v zahodnih krajih začelo rahlo deževati, čez dan pa se bodo padavine počasi širile proti vzhodu. Zvečer se bodo okrepile in zajele vso Slovenijo. Zlasti na Primorskem lahko tudi zagrmi. Ponekod bo še pihal jugozahodnik, ob morju pa se bo krepil jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 8, ob morju približno 10, čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 16, na severozahodu približno 7 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo dež oslabel in na vzhodnem delu države popoldne prehodno ponehal.
V soboto se bodo padavine od zahoda ponovno okrepile in zajele vso Slovenijo. Pihal bo južni do jugozahodnik, ob morju jugo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 1. do 6. aprila 2018

V noči iz sobote na nedeljo nas bo prešla hladna fronta. Za njo bo k nam v višinah prehodno pritekal hladnejši zrak. V ponedeljek se bo nad srednjo Evropo in Alpami zgradilo območje visokega zračnega tlaka in vztrajalo do sredine tedna. V drugi polovici tedna ponovno kaže na občasen vpliv atlantskih vremenskih motenj.

Do nedelje zjutraj bodo padavine v glavnem ponehale. V nedeljo se bo delno zjasnilo, sredi dneva in popoldne bo možna kakšna ploha. V ponedeljek bo precej jasno. V torek in sredo bo deloma jasno in še v glavnem suho vreme, od četrtka naprej pa kaže na nestanovitno vreme z občasnim dežjem. Temperature bodo primerne letnemu času.


Sosednje pokrajine
Danes bo zmerno do pretežno oblačno. Več sonca bo zlasti v krajih južno od nas. Pihal bo jugozahodni veter, ob severnem delu Jadrana jugo.
Jutri bo večinoma oblačno vreme. V višjih predelih severovzhodne Italije in v Gorskem Kotarju bo rahlo deževalo. Popoldne in zvečer se bodo padavine krepile in postopno razširile nad vse sosednje pokrajine.


Gorski svet
Danes bo vzdolž alpsko-dinarske pregrade megleno in pretežno oblačno vreme, drugje pa bo v začetku v glavnem oblačno, čez dan pa se lahko tudi deloma razjasni. Bolj jasno bo visokogorju nad približno 2000 m. Pihal bo zmeren veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Jutri bo oblačno in megleno, padavine se bodo od zahoda širile proti vzhodu. Meja sneženja bo med 1200 in 1500 m nad morjem. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Vremenski pojavi na dan 28. marec:
28.3.1951
Zlasti v severozahodni Sloveniji je obilno snežilo. Do naslednjega dne ob 7. uri zjutraj je v enem dnevu na meteorološki postaji Dom na Komni zapadlo približno 125 centimetrov, na Predelu približno 100 centimetrov in v Ratečah približno 75 centimetrov novega snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ca Mau (Point) | webcams bing