Torek, 2. marec 2021, 14:22
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
27.3.2018

Vremenska napoved - 27. marec 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > marec > 27. 3. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 27. marec 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 27.3.2018Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe. Čez dan bo pihal veter spremenljive smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 13, na Goriškem do 15 °C.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, občasno bo več sonca zlasti ob morju in ponekod na vzhodnem delu države. Pihal bo jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od -1 do 4, na Primorskem do 6, čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 17, na severozahodu približno 10 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo oblačno. Zjutraj bo na zahodnem delu države začelo rahlo deževati, čez dan se bodo padavine širile proti vzhodu. V notranjosti Slovenije bo nekoliko hladneje. V petek zjutraj bodo padavine na vzhodnem delu države in ob morju v glavnem ponehale in čez dan bo tam zmerno do pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. Drugje bo pretežno oblačno, občasno bo še deževalo, pogosteje v višjih predelih na zahodnem delu države. Ob morju bo pihal jugo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 31. marca do 5. aprila 2018

V soboto nas bo doseglo obsežno ciklonsko območje z vremensko fronto, ki bo predvidoma v noči iz sobote na nedeljo prešla naše kraje. V ponedeljek se bo nad našimi kraji zgradil šibak anticiklon. Od ponedeljka do četrtka bo nad naše kraje z jugozahodnimi vetrovi dotekal razmeroma topel zrak.

Sobota bo oblačna z dežjem. Zlasti v zahodni Sloveniji pričakujemo obilnejše padavine. Meja sneženja bo nad 1500 m. V noči iz sobote na nedeljo se bo prehodno nekoliko ohladilo, padavine bodo slabele in ponehale. V začetku prihodnjega tedna bo bolj suho vreme, deloma se bo ranebo zjasnilo. V nadaljevanju tedna se možnost za padavine nekoliko poveča, še bo ostalo toplo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe. Vzdolž Jadranske obale bo v glavnem brez padavin.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodni veter, ob severnem delu Jadrana jugo. Proti večeru se bodo v alpskem svetu severovzhodne Italije začele pojavljati padavine.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo, občasno pretežno oblačno. Dopoldne lahko nastane kakšna manjša ploha, popoldne pa bodo plohe pogostejše. Več jih bo v Julijskih Alpah in njihovem predgorju. Meja sneženja bo med 900 in 1200 m. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -8 °C.

Jutri bo vzdolž alpsko-dinarske pregrade megleno in pretežno oblačno vreme, drugje pa bo v začetku v glavnem oblačno, čez dan pa se lahko tudi deloma razjasni. Bolj jasno bo visokogorju nad približno 2000 m. Pihal bo zmeren veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Vremenski pojavi na dan 27. marec:
27.3.1992
V nekaterih krajih v severovzhodni Sloveniji so zjutraj izmerili rekordno 24 urno količino padavin za mesec marec. Na Blagušu v Slovenskih goricah je padlo 38 milimetrov, v Lendavi 36 milimetrov in na Podgradju pri Ljutomeru 35 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Auki / Malaita | photo bing