Ponedeljek, 1. marec 2021, 23:10
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
24.3.2018

Vremenska napoved - 24. marec 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > marec > 24. 3. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 24. marec 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 24.3.2018Popoldne bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 10, na Primorskem približno 13 °C.
Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, drugje bo v prvem delu dneva precej nizke oblačnosti do nadmorske višine približno 1800 m. Sredi dneva in popoldne se bo delno zjasnilo. Zlasti v Vipavski dolini in na Krasu bo pihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 2, ob morju 4, v alpskih dolinah približno -5, čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 9, na Primorskem približno 12 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo v prvem delu dneva pretežno jasno, popoldne pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Na Primorskem bo pihala v glavnem rahla burja.
V torek bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo nastale posamezne kratkotrajne plohe.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 28. marca do 2. aprila 2018

V sredo bo nad zahodno in srednjo Evropo ter zahodnim Balkanom ciklonsko območje, ki se bo pomikalo proti severovzhodu in nad nami se bo prehodno nekoliko okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Ob koncu tedna se bo nad jugozahodno Evropo poglobilo novo ciklonsko območje, ki se bo med prazniki prek Alp pomikalo nad srednjo Evropo.

V sredo bo na vzhodnem delu države še delno jasno, drugje bo oblačno, na zahodnem delu države pričelo rahlo deževati. V noči iz srede na četrtek pa se bo dež okrepil in prehodno zajel vso Slovenijo. V četrtek bodo padavine v glavnem ponehale. Od petka do ponedeljka ostaja verjetnost za padavine znatna. Čez dan bodo najvišje temperature približno 15 °C, v soboto in nedeljo krajevno lahko do 20 °C.


Sosednje pokrajine
V krajih zahodno od nas bo pretežno jasno, drugje bo več oblačnosti. V Kvarnerju bo pihala rahla burja.


Gorski svet
Danes bo v zahodnem delu slovenskih gora pretežno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno in ponekod megleno. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -10 °C.

Jutri bo v visokogorju pretežno jasno, drugje delno jasno in ponekod megleno. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -6, na višini 2500 metrov pa približno -8 °C.

Vremenski pojavi na dan 24. marec:
24.3.1977
Vreme je bilo neobičajno toplo vreme za mesec marec. V Radečah se je segrelo na 25,3 stopinj C, na Bizeljskem je bilo 25,1 stopinj C, v Celju in Lendavi pa 24,8 stopinj C.

24.3.1992
V hribovitem delu zahodne in severne Slovenije je močno deževalo ali snežilo. Od večera prejšnjega dne do konca tega dne je v nekaterih krajih padlo več kot 200 milimetrov padavin. V Bovcu je v 24-urnem intervalu padlo 214 milimetrov, na Jezerskem pa 155 milimetrov padavin. Sicer so največ padavin v 48 urah, 254 milimetrov, namerili v Kobaridu; v Ukancu in Lepeni je padlo 245 milimetrov, v Mrzli Rupi na Idrijskem 244 milimetrov in v Kamniški Bistrici 229 milimetrov. Na Kredarici je močno snežilo, v dveh dneh se je snežna odeja odebelila za 125 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sidi Boulfdail | bivak