Torek, 2. marec 2021, 14:46
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
23.3.2018

Vremenska napoved - 23. marec 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > marec > 23. 3. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 23. marec 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 23.3.2018Popoldne bo na Primorskem jasno, v notranjosti pa se bo oblačnost spreminjala. Burja na Primorskem bo ponehala. Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 11 °C.
Preko noči bo zmerno do pretežno oblačno, na jugovzhodu države lahko pade kakšna kaplja dežja ali nekaj snežink. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 2, v alpskih dolinah približno -6.
Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, drugje deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 10, na Primorskem približno 12 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo na Primorskem delno jasno s šibko burjo, drugje zmerno do pretežno oblačno.
V ponedeljek bo v prvem delu dneva pretežno jasno, popoldne pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 27. marca do 1. aprila 2018

V torek bo nad našimi kraji začel pihati jugozahodnik. Prehod vremenske fronte pričakujemo v noči s srede na četrtek. Ob koncu tedna bo nad srednjo in vzhodno Evropo prevladal vpliv območja visokega zračnega tlaka, nad jugozahodno Evropo pa bo nastalo novo ciklonsko območje. Iznad Sredozemlja bo k nam postopno pritekal toplejši zrak.

V torek bo še deloma jasno. V sredo bo na zahodnem delu države pričelo rahlo deževati, v noči iz srede na četrtek pa se bo dež okrepil in prehodno zajel vso Slovenijo. V četrtek bodo padavine ponehale. Od petka do nedelje kaže na suho in postopno toplejše vreme.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih zahodno od nas v glavnem jasno, drugje bo več oblačnosti. Burja ob severnem delu Jadrana bo oslabela.
Jutri bo v sosednjih pokrajinah Avstrije, Madžarske in Hrvaške delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, drugje bo precej jasno. V Kvarnerju bo pihala rahla burja.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo nebo pooblačilo, nekateri vrhovi bodo občasno v megli. Severovzhodnik bo počasi slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -10 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo rahel severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Vremenski pojavi na dan 23. marec:
23.3.1850
V Ljubljani so se pričele prve ohranjene meteorološke meritve. Prva meritev je bila opravljena ob 6.30, ko je takratni opazovalec izmeril temperaturo zraka minus 4,5 stopinj C in 85 % relativno vlažnost zraka.

23.3.1950
V veljavo je stopila konvencija Svetovne meteorološke organizacije, zato na ta dan praznujemo svetovni meteorološki dan.

23.3.1988
Ob 7. uri zjutraj so na južnem delu države Slovenije izmerili za mesec marec neobičajno veliko 24-urno višino padavin. V Portorožu je padlo 74 milimetrov, v Postojni 66 milimetrov, v Črnomlju 52 milimetrov in v Novem mestu 48 milimetrov. Na Otlici nad Ajdovščino je v 48 urah padlo 141 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Alat | hike abc