Ponedeljek, 1. marec 2021, 23:38
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
20.3.2018

Vremenska napoved - 20. marec 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > marec > 20. 3. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 20. marec 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 20.3.2018Popoldne bo zmerno do pretežno oblačno, zlasti na južnem delu države države bo občasno rahlo snežilo. Burja na Primorskem se bo zvečer krepila. Čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 3, na Primorskem do 9 °C.
Jutri bo v začetku oblačno, v nekaterih predelih južne Slovenije lahko rahlo naletava sneg. Čez dan se bodo oblaki trgali. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do -1, na Primorskem približno 3, čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 5, na Primorskem do 8 °C.

Opozorilo: Najmočnejši sunki burje bodo na izpostavljenih mestih od torka zvečer do četrtka zjutraj nad 100 km/h.
V četrtek bo v glavnem jasno, veter bo slabel. Še bo hladno. V petek bo pretežno oblačno in suho, postopoma bo topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 24. do 29. marca 2018

Od sobote do ponedeljka bodo naši kraji na obrobju nizkega zračnega tlaka s središčem nad Sredozemljem. V torek in sredo bo na vreme pri nas predvidoma vplival anticiklon, ki se bo zgradil nad jugozahodno Evropo. V drugi polovici tedna bo anticiklon počasi slabel.

V soboto bo prehodno nekoliko več oblačnosti, ki se bo umikala. V nedeljo bo deloma jasno in predvidoma suho. Nekaj več možnosti za rahle padavine je v ponedeljek in torek. V nadaljevanju tedna do četrtka bo večinoma suho vreme. Dnevne temperature bodo postopoma višje, zjutraj bo še približno ledišča.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih zahodno od nas pretežno jasno, drugje bo večinoma oblačno vreme. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna burja, ki se bo zvečer krepila.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, v prvem delu dneva bodo v krajih južno od nas manjše padavine. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna do močna burja.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. Popoldne lahko občasno rahlo sneži. V visokogorju in v zahodnih Julijcih bo večinoma pretežno jasno vreme. Pihal bo rahel veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -7, na višini 2500 metrov pa približno -11 °C.

Jutri zjutraj bo pretežno oblačno, čez dan pa v glavnem pretežno jasno vreme. Nekaj več oblačnosti bo na Pohorju, v Savinjskih Alpah in na Snežniku, kjer lahko rahlo sneži. Pihal bo zmeren do močan severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -8, na višini 2500 metrov pa približno -14 °C.

Vremenski pojavi na dan 20. marec:
20.3.1971
V hribovitem delu zahodne in severne Slovenije je prenehalo močno deževati in snežiti. V veliko krajih je v 72 urah, do 7. ure naslednjega dne, padlo nad 200 milimetrov padavin. Na Žagi pri Bovcu so izmerili 276 milimetrov, na Gomancah pod Snežnikom 265 milimetrov in v Revenovšah na Idrijskem 188 milimetrov padavin, medtem ko v Prekmurju ni padla niti kaplja dežja!

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Padang | alps bing