Torek, 2. marec 2021, 15:48
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.3.2018

Vremenska napoved - 2. marec 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > marec > 2. 3. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 2. marec 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.3.2018Danes bo oblačno. V severni Sloveniji bo zlasti rahlo snežilo, drugje pa v glavnem rosilo ali rahlo deževalo, tam bo možnost nastanka poledice in žleda. Na Primorskem bo zapihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od -5 do -2, na Primorskem od 1 do 5 °C.
Preko noči bo po nižinah v notranjosti ponovno rahlo snežilo, le po nižinah Primorske bo rahlo deževalo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -4 do -2, na Primorskem do 3 °C.
Jutri bo pretežno oblačno, zlasti na severovzhodu se bo prehodno delno zjasnilo. Popoldne se bodo na zahodnem delu države ponovno začele pojavljati manjše padavine. Čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 2, na Primorskem do 7 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo se bo delno ranebo zjasnilo. Po nižinah bo v prvem delu dneva marsikje megla ali nizka oblačnost. Topleje bo.
V ponedeljek se bo nebo pooblačilo, čez dan se bodo začele od zahoda pojavljati padavine, po nižinah bo deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. marca 2018

Nad vzhodnim Atlantikom in zahodno Evropo ter občasno tudi nad srednjo Evropo se bo zadrževalo obsežno ciklonsko območje. Nad Evropo bodo prevladovali zahodni do jugozahodni višinski vetrovi, ki bodo tudi k nam prinašali postopno toplejši in občasno bolj vlažen zrak.

Od torka do nedelje bo večinoma oblačno vreme z občasnimi padavinami, ki jih bo več v zahodni polovici države. Po nižinah bo deževalo, popoldanske temperature bodo v glavnem nad 5 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno, ponekod ob severnem delu Jadrana bo občasno rahlo deževalo, v notranjosti Hrvaške pa rahlo snežilo. Ob Jadranu bo pihala rahla do zmerna burja.
Jutri bo pretežno oblačno, zlasti v krajih zahodno in južno od nas bodo padavine, ki bodo pogostejše popoldne. Ob severnem delu Jadrana bo deževalo, drugje snežilo.


Gorski svet
Danes bo oblačno. Zlasti v hribih zahodne in južne Slovenije lahko pade kakšna snežinka. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C

Jutri bo pretežno oblačno. Popoldne lahko zlasti v hribih zahodne in južne Slovenije kakšna snežinka. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -6 °C.

Vremenski pojavi na dan 2. marec:
2.3.1931
Ob 9. uri zjutraj so v zahodni Sloveniji izmerili za mesec marec zelo veliko 24-urno višino padavin. V Krekovšah na Idrijskem je padlo 140 milimetrov, v Kneških Ravnah pod Voglom 137 milimetrov in v Bovcu 135 milimetrov padavin.

2.3.1947
Notranjost Slovenije je prekrivala debela snežna odeja. V Kranjski Gori je bilo 149 centimetrov, v Stari Fužini v Bohinju 122 centimetrov, v Žireh in na Bledu 85 centimetrov, v Murski Soboti 56 centimetrov in v Celju ter Ljubljani 50 centimetrov snega.

2.3.2011
Predvsem v noči s 1. na 2. mesec marec in dopoldne 2. marca je na Primorskem pihala zelo močna burja. Sunki so v veliko krajih presegli 100 km/h, na uradnih meteoroloških postajah smo izmerili sledeče vrednosti: Otlica 120 km/h, Dolenje pri Ajdovščini, Škocjan in Koper Markovec 114 km/h ter Bilje 94 km/h. Na izpostavljenih mestih so bili sunki še precej močnejši.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Juneau AK | marmolada bing