Ponedeljek, 1. marec 2021, 22:52
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.3.2018

Vremenska napoved - 17. marec 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > marec > 17. 3. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 17. marec 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.3.2018Oblačno bo s padavinami. Meja sneženja bo popoldne med 500 in 800 m nadmorske višine. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do približno 10 °C.
Zvečer in preko noči se bo meja sneženja marsikje v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do 0, na Primorskem do 6 °C.
Jutri bo oblačno, ponekod v notranjosti Slovenije bo občasno še naletaval sneg. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 2, na Primorskem do 10 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo oblačno. Čez dan bo ponekod začelo rahlo snežiti, na Primorskem rahlo deževati. Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila. V torek bo pretežno oblačno in v glavnem brez padavin vreme. Burja na Primorskem bo prehodno oslabela.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 21. do 26. marca 2018

V sredo se bo ciklon nad osrednjim Sredozemljem nekoliko izpolnil in se do petka umaknil proti vzhodu. Nad srednjo Evropo in Alpami pa se bo okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V nedeljo bi nad zahodno Evropo in osrednjim Sredozemljem ponovno lahko nastalo obsežno ciklonsko območje.

Od srede do sobote pričakujemo suho in občasno bolj jasno vreme. Zlasti jutra bodo mrzla, čez dan bo postopoma topleje. Proti koncu tedna se verjetnost za padavine ponovno nekoliko poveča.


Sosednje pokrajine
Oblačno bo s padavinami. Meja sneženja se bo popoldne spuščala, marsikje bo zvečer snežilo do nižin, deževalo bo ob Jadranu ter po nižinah severne Italije. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna do močna burja.
Jutri bo na Madžarskem, v Avstriji in v notranjosti Hrvaške v glavnem rahlo snežilo, drugje rahlo deževalo. Burja ob Jadranu bo prehodno oslabela.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, dopoldne bo začelo snežiti. Pihal bo v glavnem zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Jutri bo v glavnem oblačno, zlasti v sredogorju tudi megleno, občasno bo rahlo snežilo. Pihal bo v glavnem šibak veter v glavnem vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -9 °C.

Vremenski pojavi na dan 17. marec:
17.3.1978
Ob 7. uri zjutraj so opazovalci na nekaterih meteoroloških postajah izmerili za mesec marec zelo veliko 24-urno višino padavin. V Ukancu v Bohinjski dolini so izmerili 139 milimetrov, v Lepeni na Bovškem 137 milimetrov, na Žagi pri Bovcu 124 milimetrov in na Zgornjem Jezerskem 102 milimetrov padavin. Na Kredarici je v tem času zapadlo 80 centimetrov novega snega in snežna odeja je bila tega dne visoka 480 centimetrov.

17.3.2014


slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Hansu-ri | gora