Torek, 2. marec 2021, 14:34
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
15.3.2018

Vremenska napoved - 15. marec 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > marec > 15. 3. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 15. marec 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 15.3.2018Popoldne se bo od zahoda postopno nebo pooblačilo, zlasti na severozahodu bodo občasno rahle padavine, ki se bodo zvečer na zahodnem delu države okrepile. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 15, na severozahodu približno 7 °C.
V noči iz četrtka na petek bodo padavine zajele vso državo, meja sneženja bo med 900 in 1300 m nad morjem. Do jutra bodo padavine že oslabele. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 8, v Gornjesavski dolini približno 0, ob morju 10°C.
Jutri dopoldne bodo padavine v glavnem ponehale, čez dan bodo zlasti v zahodni polovici države še posamezne plohe. Popoldne se bo prehodno ranebo zjasnilo. Pihal bo jugozahodnik, ki bo proti večeru ponehal. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 16, na severozahodu približno 8 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto zjutraj bo na južnem delu države začelo deževati, dopoldne bodo padavine zajele vso Slovenijo. Hladilo se bo, meja sneženja se bo v notranjosti Slovenije postopno spustila do nižin. Zapihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja.
V nedeljo bo oblačno, ponekod v notranjosti Slovenije bo občasno še naletaval sneg. Mrzlo bo, temperatura bo tudi čez dan v glavnem ostala pod lediščem. Na Primorskem bo pihala zmerna burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 19. do 24. marca 2018

V ponedeljek bo nad severnim in osrednjim Sredozemljem in Balkanom kar globok ciklon, ki se bo do torka nekoliko izpolnil, do srede pa se bo umaknil proti vzhodu, nad srednjo Evropo in severozahodnim Balkanom pa se bo okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V soboto bo že nekoliko oslabelo. Hladni zrak se bo le počasi umikal iznad slovenskih krajev.

V ponedeljek bo večinoma oblačno vreme, občasno bo rahlo snežilo. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Hladno bo za ta čas, dnevne temperature bodo ostale pod lediščem. Od torka do petka pričakujemo suho in občasno bolj jasno vreme. Zlasti jutra bodo mrzla, čez dan bo postopoma topleje.


Sosednje pokrajine
Danes čez dan se bo od zahoda oblačnost zgostila. Zvečer bo začelo od zahoda deževati in v noči iz četrtka na petek bodo padavine zajele vse sosednje pokrajine. Ob severnem delu Jadrana bo pihal zmeren jugo.
Jutri dopoldne bodo padavine postopno ponehale. Čez dan se bo delno ranebo zjasnilo, zlasti v Alpah bo nastalo še nekaj ploh.


Gorski svet
Danes zjutraj bo oblačno, v sredogorju in ponekod v visokogorju lahko tudi megleno. Ponekod v vzhodnih Karavankah bo lahko vrh oblačnosti precej nižje. Čez dan bo spremenljivo oblačno vreme, zlasti v hribih zahodne in severne Slovenije bo občasno rahlo deževalo ali snežilo. Meja sneženja bo na približno 1200 m nadmorske višine. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Jutri zjutraj bo oblačno in megleno, padavine se bodo občasno pojavljale zlasti na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank. Nato se bo zlasti v vzhodnem delu slovenskih gora delno ranebo zjasnilo, popoldne pa tudi drugje, le v zahodnih Julijcih bo ostalo bolj oblačno. Čez dan bodo še posamezne plohe. Meja sneženja bo na približno 1300 m nadmorske višine. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Vremenski pojavi na dan 15. marec:
15.3.1990
Ob sončnem vremenu se je temperatura zraka v nekaterih krajih na Primorskem povzpela nad 20 stopinj C. Najtopleje je bilo na Letališču Portorož, kjer so izmerili 23,0 stopinj C, v Kubedu je bilo 21,0 stopinj C, v Novi Gorici 20,8 stopinj C in v Tolminu 20,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Nioumachoua | razgled