Sreda, 3. marec 2021, 03:00
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.3.2018

Vremenska napoved - 14. marec 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > marec > 14. 3. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 14. marec 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.3.2018Popoldne bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Nastajale bodo plohe in posamezne nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 15 °C.
Jutri se bo od zahoda nebo pooblačilo. Čez dan bo v glavnem zmerno do pretežno oblačno, zlasti na zahodnem delu države države bo občasno rahlo deževalo. Zvečer se bodo padavine okrepile in postopoma širile proti vzhodu. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -1 do 5, na Primorskem približno 8, čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 15, na severozahodu približno 6 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz četrtka na petek bodo padavine zajele vso državo, meja sneženja bo med 800 in 1200 m. V petek zjutraj bodo padavine oslabele in dopoldne v glavnem ponehale. Popoldne se bo prehodno ranebo zjasnilo. V soboto bodo padavine od juga zajele vso Slovenijo. Hladilo se bo, meja sneženja se bo od severa postopno spustila do nižin, na Primorskem bo zapihala burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. marca 2018

Od nedelje do ponedeljka bodo naši kraji pod vplivom ciklonskih območij nad južno polovico Evrope. Nad severno Evropo bo območje visokega zračnega tlaka. V torek se bo k nam iznad zahodne Evrope razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma v drugi polovici tedna počasi slabelo.

V nedeljo in ponedeljek bo večinoma oblačno vreme, pihal bo veter vzhodnih smeri. Zlasti v nedeljo bo občasno še rahlo snežilo. Zelo hladno bo za ta čas, dnevne temperature bodo ostale pod lediščem. Od torka do petka pričakujemo suho in bolj jasno vreme. Zlasti jutra bodo mrzla, čez dan bo postopoma topleje.


Sosednje pokrajine
Danes bo spremenljivo oblačno. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe.
Jutri se bo od zahoda nebo pooblačilo. V začetku bo občasno deževalo zlasti v sosednjih pokrajinah Italije in v Kvarnerju, zvečer pa se bodo padavine okrepile in širile proti vzhodu.


Gorski svet
Danes bo zlasti dopoldne nekaj sonca, potem bo spremenljivo oblačno in občasno megleno. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe. Meja sneženja bo v glavnem med 1000 in 1300 m nadmorske višine. V začetku bo pihal rahel severozahodni veter, ki se bo popoldne obračal na jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -6 °C.

Jutri zjutraj bo oblačno, v sredogorju in ponekod v visokogorju lahko tudi megleno. Višina vrha oblačnosti bo na nadmorski višini približno 2200 m. Čez dan bo spremenljivo oblačno vreme, zlasti v hribih zahodne in severne Slovenije bo občasno rahlo deževalo ali snežilo. Meja sneženja bo na približno 1200 m nadmorske višine. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Vremenski pojavi na dan 14. marec:
14.3.1934
Večdnevne obilne padavine v zahodni Sloveniji so oslabele. Ob 9. uri zjutraj so največ padavin v 96 urah zabeležili v Soči, 428 milimetrov. Zelo veliko padavin je bil med drugim tudi na Predelu (413 milimetrov), pri Koči na Snežniku (317 milimetrov), v Krekovšah na Idrijskem (312 milimetrov) in Sežani (245 milimetrov). V Bohinjski Bistrici so do 7. ure zjutraj namerili 324 milimetrov in v Kranjski Gori 280 milimetrov padavin v 96 urah.

14.3.1957
Po nižinah se je po hladnem jutru čez dan izjemno močno segrelo. V Črnomlju se je temperatura z jutranjih minus 4,4 stopinj C dvignila na 25,4 stopinj C, v Babnem Polju z minus 11,0 stopinj C na 18,6 stopinj C, v Celju z minus 6,4 stopinj C na 22,8 stopinj C, v Novem mestu z minus 4,0 stopinj C na 24,5 stopinj C in v Ljubljani z minus 2,8 stopinj C na 21,3 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Jangbongdo | forum