Sreda, 3. marec 2021, 03:13
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.3.2018

Vremenska napoved - 12. marec 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > marec > 12. 3. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 12. marec 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.3.2018Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, zlasti v zahodnih in osrednjih krajih bodo občasno padavine, deloma plohe. Zlasti na vzhodnem delu države bodo vmes sončna obdobja. Še bo pihal jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 13, na vzhodnem delu države približno 15 °C.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Dopoldne bo v glavnem brez padavin, sredi dneva in popoldne pa bodo krajevne padavine, deloma plohe, lahko tudi zagrmi . Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 6, na Primorskem do 9, čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 14, na severozahodu približno 5 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo spremenljivo oblačno, zlasti sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe, ki pa bodo manj pogoste kot v torek. V četrtek se bo nebo pooblačilo. V začetku bo občasno deževalo na zahodnem delu države, zvečer pa bodo padavine zajele večji del države.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 16. do 21. marca 2018

Od petka do srede bodo naši kraji pogosto pod vplivom ciklonskih območij. Od petka do nedelje bo nad severno Evropo območje visokega zračnega tlaka. Razvoj vremena je še nekoliko nepredvidljiv.

V petek bo zlasti na zahodnem delu države še občasno deževalo. V soboto bodo padavine od juga čez dan zajele vso Slovenijo. Ohladilo se bo. Meja sneženja se bo nekoliko spustila, po nižinah bo predvidoma deževalo. Od nedelje do srede bo verjetnost za padavine razmeroma majhna.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v sosednjih krajih Italije in ob Jadranu spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami in posameznimi nevihtami. Drugje bo v glavnem brez padavin in deloma jasno. Pihal bo jugozahodni veter.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe, zlasti v sosednjih krajih Italije in Hrvaške tudi posamezne nevihte. Pogostejše bodo sredi dneva in popoldne.


Gorski svet
Danes bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju spremenljivo oblačno, čez dan bo možna kakšna ploha. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno in pogosto megleno, pojavljale se bodo padavine, ki bodo pogostejše v Julijskih Alpah in zahodnih Karavankah. Meja sneženja bo na približno 1400 m nadmorske višine. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ki bo popoldne slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod tudi megleno, pojavljale se bodo padavine. Meja sneženja bo na približno 1300 m nadmorske višine. Pihal bo rahel veter v glavnem južnih in zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Vremenski pojavi na dan 12. marec:
12.3.1976
Za sredino meseca marca je bilo jutro zelo mrzlo, večji del Slovenije je prekrivala debela snežna odeja. V Babnem Polju so izmerili minus 30,4 stopinj C, v Novi vas na Blokah minus 28,3 stopinj C, v Celju minus 23,4 stopinj C, v Lipah na Barju minus 22,5 stopinj C in v Kočevju minus 22,4 stopinj C. Čez dan se je zelo močno segrelo, dnevni hod je bil največji v Babnem Polju, 30,8 stopinj C; v Novi vas je znašal 29,1 stopinj C in v Celju 25,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Naples FL | weather bing