Torek, 2. marec 2021, 15:00
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.3.2018

Vremenska napoved - 11. marec 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > marec > 11. 3. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 11. marec 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.3.2018Popoldne se bo nebo pooblačilo tudi v severovzhodni Sloveniji. V zahodni in ponekod v osrednjem delu države bo deževalo, pogosteje na zahodnem delu države. Ob morju se bo krepil jugo, ponekod drugje bo pihal južni do jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 12, na vzhodnem delu države do 16 °C.
Zvečer in preko noči bo dež prehodno zajel tudi vzhodno Slovenijo, vendar bo do jutra, razen v zahodnih krajih, v glavnem ponehal. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 8, ob morju 10 °C.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, zlasti v zahodnih in osrednjih krajih bodo občasno padavine, deloma plohe, lahko tudi zagrmi. Več padavin bo v Posočju in v hribih zahodne Slovenije. Na vzhodnem delu države bodo vmes sončna obdobja. Še bo pihal jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 13, na vzhodnem delu države in ob morju približno 15 °C.


Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek in sredo bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami, lahko tudi posameznimi nevihtami. Pogosteje bo deževalo v torek.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 15. do 20. marca 2018

Nad Atlantikom in zahodno Evropo se bo obnavljalo območje nizkega zračnega tlaka. V petek bo naše kraje prešla vremenska fronta. Za njo se bo k nam od severa razširilo območje visokega zračnega tlaka, hkrati pa bo v soboto nad zahodnim in osrednjim Sredozemljem nastal nov ciklon. Nadaljnji razvoj vremena je zato še nepredvidljiv.

V četrtek kaže na v glavnem brez padavin vreme. V petek bo ponovno deževalo, v soboto pa bo v glavnem brez padavin. Tudi za nedeljo so padavine dokaj verjetne, potem pa je zaenkrat videti, da bo bolj verjetno v glavnem brez padavin vreme. Od nedelje dalje bo nekoliko hladneje.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih vzhodno in severno od nas v začetku še nekaj sonca. V sosednjih krajih Italije in ob Jadranu se bo dež krepil in zvečer ter v noči iz nedelje na ponedeljek postopno zajel vse sosednje pokrajine. Ob Jadranu bo pihal jugo, drugje jugozahodni veter.
Jutri bo v sosednjih krajih Italije in ob Jadranu spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami in posameznimi nevihtami. Drugje bo v glavnem brez padavin in deloma jasno. Pihal bo jugozahodni veter.


Gorski svet
Danes bo na Pohorju ter v vzhodnih Karavankah dopoldne še nekaj sonca, potem se bo tudi tam nebo pooblačilo. Drugje bo oblačno in megleno. Dopoldne se bodo padavine pojavljale zlasti v zahodnih in južnih Julijcih ter v hribih severne Primorske in Notranjske, popoldne in zvečer se bodo krepile in se širile proti vzhodu. Snežna meja se bo dvigovala in bo čez dan med 1500 in 2000 m. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 2 do 5, na višini 2500 metrov pa približno -1 °C.

Jutri bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju spremenljivo oblačno, čez dan bo možna kakšna ploha. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno in pogosto megleno, pojavljale se bodo padavine, ki bodo pogostejše v Julijskih Alpah in zahodnih Karavankah. Snežna meja bo nekoliko nižja kot danes. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ki bo popoldne slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura 1 do 5, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Vremenski pojavi na dan 11. marec:
11.3.1914
Že drugi dan zapored obilne padavine, meja sneženja se je spustila do nižin. Zjutraj naslednjega dne so v Kranjski Gori in Bohinjski Bistrici izmerili 135 milimetrov, v Kranju 103 milimetrov, v Postojni 95 milimetrov in Ljubljani 72 milimetrov padavin v preteklih 48 urah.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ristna | antelao