Petek, 5. marec 2021, 08:20
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.3.2018

Vremenska napoved - 10. marec 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > marec > 10. 3. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 10. marec 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.3.2018Popoldne bo v severnih in vzhodnih krajih še deloma jasno, drugje pretežno oblačno. Zlasti v zahodni polovici države bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 12, na Štajerskem in v Pomurju do 15 °C.
Jutri bo v glavnem oblačno, le na severovzhodu bo dopoldne še nekaj sonca. Dež na zahodnem delu države se bo okrepil in se zvečer razširil nad večji del države. Ob morju bo pihal jugo, ponekod drugje južni do jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 3 do 9, v zatišnih legah severne Slovenije približno 0, čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 13, na vzhodnem delu države do 16°C.


Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo pretežno oblačno. Zlasti v zahodnih in osrednjih krajih bo občasno še deževalo. Še bo pihal jugozahodni veter.
V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastala bo kakšna krajevna ploha.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. marca 2018

Sredi prihodnjega tedna bo nad srednjo Evropo prehodno nastalo šibko območje visokega zračnega tlaka, ob koncu tedna pa bo na vreme pri nas predvidoma vplivalo novo ciklonsko območje, ki bo nastalo nad zahodno Evropo.

V sredo in četrtek kaže na v glavnem brez padavin vreme s kakšno krajevno ploho. Ob koncu tedna se bo verjetnost padavin ponovno povečala. Razmeroma toplo bo, popoldanske temperature bodo v večjem delu države od 10 do 15 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo zlasti v višjih predelih zahodno in južno od nas občasno že rahlo deževalo, drugje bo še v glavnem suho in deloma jasno. Pihal bo jugozahodnik.
Jutri bo v krajih vzhodno in severno od nas še nekaj sonca. V krajih zahodno od nas in ob Jadranu se bo dež krepil in se zvečer postopno širil proti vzhodu. Ob Jadranu bo pihal jugo.


Gorski svet
Danes bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju zmerno do pretežno oblačno in suho, drugje oblačno in megleno. Zlasti v Julijskih Alpah ter v gorah Notranjske in Primorske bo občasno rahlo deževalo, snežna meja bo na okrog 1200 m. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 0 do 4, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Jutri bo oblačno in megleno, pojavljale se bodo padavine, ki se bodo popoldne in zvečer krepile. Snežna meja se bo dvigovala in bo čez dan na okrog 1600 m. Na Pohorju bo dopoldne še deloma jasno in suho. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura 3 do 6, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Vremenski pojavi na dan 10. marec:
10.3.1976
Po dolgotrajnemzelo obilnem sneženju so v nekaterih krajih izmerili najvišjo marčevsko snežno odejo v zadnjih desetletjih. V Novi vasi na Blokah so izmerili 140 centimetrov snega, v Hotedršici pri Logatcu 134 centimetrov, v Cerknici 125 centimetrov, v Kočevju 110 centimetrov, na Vrhniki 80 centimetrov, v Godnjah na Krasu 40 centimetrov in celo v Portorožu (Beli Križ) 14 centimetrov snega.

10.3.2010
Močna burja prejšnjega dne se je še okrepila in predvsem zjutraj ter dopoldne v veliko krajih v sunkih dosegla orkansko hitrost. Na samodejni meteorološki postaji Dolenje pri Vipavi je najmočnejši sunek dosegel 133 km/h, na Otlici 113 km/h, v Novi Gorici 112 km/h, v Luki Koper 108 km/h in v Škocjanu 104 km/h. Izmerjene vrednosti so bile sicer med najvišjimi v zadnjih letih, vendar v veliko krajih v Vipavski dolini je bila hitrost vetra še znatno višja, saj postaja v Dolenjah stoji deloma v zavetrju.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Comodoro | abc hiker