Petek, 5. marec 2021, 09:03
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.3.2018

Vremenska napoved - 1. marec 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > marec > 1. 3. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 1. marec 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.3.2018Popoldne bo pretežno oblačno. Zlasti na južnem delu države in zahodu bo rahlo snežilo. Snežilo bo tudi ob morju. Čez dan bodo najvišje temperature od -8 do -4, po nižinah Primorske približno 0 °C.
Preko noči bo na Primorskem sneg prehajal v dež, ponekod je možen pojav poledice in žleda. Ponekod v notranjosti Slovenije bo rahlo snežilo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -8 do -4, ob morju in na Goriškem približno 0 °C.
Jutri bo oblačno. V severni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo snežilo, v južni Sloveniji pa rahlo deževalo, tam bo možnost nastanka poledice in žleda. Na Primorskem bo zapihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od -5 do -2, na Primorskem od 1 do 5°C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo pretežno oblačno, zlasti na severnem delu države in vzhodu se bo prehodno delno zjasnilo. Popoldne se bodo na zahodnem delu države ponovno začele pojavljati manjše padavine.
V nedeljo se bo delno ranebo zjasnilo. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Topleje bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 5. do 10. marca 2018

Nad vzhodnim Atlantikom in zahodno Evropo ter občasno tudi nad srednjo Evropo se bo zadrževalo obsežno ciklonsko območje. Nad Evropo bodo prevladovali zahodni do jugozahodni višinski vetrovi, ki bodo tudi k nam prinašali postopno toplejši in občasno bolj vlažen zrak.

Od ponedeljka do sobote bo večinoma oblačno vreme z občasnimi padavinami. Po nižinah bo deževalo, popoldanske temperature bodo v glavnem nad 5 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno oblačno, občasno bo rahlo snežilo, v začetku tudi v večjem delu Istre in Kvarnerja.
Jutri bo oblačno, ponekod ob severnem delu Jadrana bo rahlo deževalo, v notranjosti Hrvaške pa rahlo snežilo. Ob Jadranu bo pihala rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo v visokogorju v začetku še precej jasno, čez dan se bo od juga nebo pooblačilo tudi tam. Na območju Javornikov in Snežnika bo občasno snežilo. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -9, na višini 2500 metrov pa približno -8 °C.

Jutri bo oblačno. Zlasti v hribih zahodne in južne Slovenije lahko pade kakšna snežinka. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Vremenski pojavi na dan 1. marec:
1.3.1963
Na številnih meteoroloških postajah je bila izmerjena najnižja marčevska temperatura. V Babnem Polju se je ohladilo na minus 31,1 stopinj C, v Kočevju so izmerili minus 26,4 stopinj C, v Staršah pri Mariboru minus 25,6 stopinj C, v Vogljah na Gorenjskem minus 24,2 stopinj C, v Novem mestu minus 22,7 stopinj C in v Ljubljani minus 18,1 stopinj C.

1.3.2005
Jutro je bilo neobičajno mrzlo za mesec marec. V Ratečah so izmerili minus 24,3 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 23,1 stopinj C, v Kočevju minus 21,6 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici minus 11,5 stopinj C. Najhladneje je bilo v Babnem Polju, kjer se je ohladilo na minus 30,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Goseong | video