Četrtek, 26. november 2020, 04:44
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.2.2018

Vremenska napoved - 7. februar 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 7. februar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.2.2018Popoldne bo oblačno, občasno se bodo pojavljale krajevne padavine. Na Primorskem, kjer bo pihala rahla do zmerna burja, bo v glavnem deževalo, drugje snežilo. Čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 2, na Primorskem do približno 8 °C.
Zvečer in preko noči bo zlasti v južni in vzhodni ter deloma osrednji Sloveniji občasno rahlo snežilo. Burja na Primorskem bo ponehala. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 2, ob morju približno 5 °C.
Jutri bo v glavnem oblačno, ponekod na severovzhodu bo zlasti dopoldne še rahlo snežilo, sneg bo lahko prehajal tudi v dež. Popoldne se bodo ponekod oblaki prehodno trgali. Čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 4, na Primorskem do približno 9 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo pretežno oblačno. Zlasti v zahodni in osrednji Sloveniji bodo občasno manjše padavine, po nižinah v notranjosti bo v glavnem rahlo snežilo. Količina padavin bo majhna. V soboto bo na Primorskem delno jasno, pihala bo rahla burja. Drugje bo v začetku pretežno oblačno in v glavnem suho, popoldne se bo ponekod že jasnilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 11. do 16. februarja 2018

V nedeljo bo nad našimi kraji še šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo v začetku prihodnjega tedna oslabelo. Predvidoma v torek bo v osrednjem Sredozemlju prehodno nastalo plitvo ciklonsko območje, potem pa bo na vreme pri nas vplival ciklon, ki bo nad Atlantikom, od zahoda pa bo naše kraje nekje v petek prešla vremenska fronta..

V nedeljo bo jasno. V ponedeljek popoldne se bodo od zahoda začele pojavljati padavine. Po nižinah bo predvidoma v glavnem snežilo. Tudi v torek bodo padavine še precej verjetne, potem bo v sredo in deloma četrtek prevladovalo suho vreme, proti koncu tedna pa se bo verjetnost za padavine ponovno povečala.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo oblačno, padavine bodo od juga ponehale, na Hrvaškem in Madžarskem pa se bodo proti večeru ponovno začele pojavljati. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna burja.
Jutri bo v začetku oblačno, v krajih južno in vzhodno od nas bo zjutraj, vzhodneje pa tudi dopoldne občasno še rahlo snežilo ali rahlo deževalo. Popoldne se bodo zlasti severno od nas oblaki prehodno trgali.


Gorski svet
Danes bo oblačno ter tudi megleno. Dopoldne bo snežilo, popoldne pa bo v glavnem brez padavin. Pihal bo rahel do zmeren veter južnih in vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov -8 °C.

Jutri bo pretežno oblačno, ponekod tudi megleno. Čez dan bo lahko ponekod prehodno posijalo tudi sonce. Pihal bo rahel severnik, ki bo nekoliko izrazitejši na Pohorju ter v vzhodnih Karavankah. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov -8 °C.

Vremenski pojavi na dan 7. februar:
7.2.1951
Izjemno močno deževje oziroma sneženje v zahodni Sloveniji, ki se je začelo pred tremi dnevi, je končno ponehalo. Največ padavin so do jutra v preteklih 72 urah, 471 milimetrov, namerili na padavinski postaji Mrzla Rupa nad Idrijo; v Bovcu je padlo 437 milimetrov, v Kobaridu 357 milimetrov, na Planini pod Golico 286 milimetrov in v Bohinjski Bistrici 281 milimetrov padavin. Ker je bila meja sneženja v glavnem nad 1000 m, je veliko snega zapadlo le nad približno 1500 metrov.

7.2.1988
V Julijskih Alpah je nad višino približno 1600 m močno snežilo, nižje pa deževalo. Do jutra naslednjega dne je v preteklih 48 urah v Lepeni na Bovškem padlo 303 milimetrov padavin; v Ukancu v Bohinju so namerili 267 milimetrov, na Žagi pri Bovcu 244 milimetrov, v Logu pod Mangartom 201 milimetrov in v Stari Fužini v Bohinju 145 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Drogheda | abc hiker