Četrtek, 26. november 2020, 04:46
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.2.2018

Vremenska napoved - 5. februar 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 5. februar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.2.2018Popoldne bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Po nekaterih nižinah bo vztrajala nizka oblačnost. Čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 4, na Primorskem do 9 °C.
.

Jutri bo v glavnem oblačno. Zvečer bo na južnem delu države pričelo rahlo snežiti, ob obali pa deževati. Zjutraj bodo najnižje temperature od -7 do -2, ob morju približno 0, čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 2, na Primorskem do 8 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo oblačno s padavinami. V notranjosti Slovenije bo snežilo, v nižjih legah Primorske pa deževalo. Zapihala bo zmerna burja. V četrtek bo še oblačno, zlasti na južnem delu države bo občasno še rahlo snežilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. februarja 2018

Ob koncu tedna bo nad našimi kraji šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo v začetku prihodnjega tedna oslabelo. Sredi prihodnjega tedna bo ob prehodu vremenske motnje možen nastanek novega ciklona v Sredozemlju.

Od petka do ponedeljka bo suho, vendar po nižinah v glavnem oblačno vreme. Več sonca bo v višje ležečih krajih. V torek in sredo se bo ponovno nekoliko povečala možnost snežnih padavin. Še naprej bo hladno.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, bolj oblačno bo v krajih zahodno od nas. Po nekaterih nižinah bo v prvem delu dneva tudi nizka oblačnost.
Jutri bo večinoma oblačno vreme, nekaj jasnine bo v začetku v krajih severovzhodno od nas.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -5, na višini 2500 metrov -10 °C.

Jutri bo pretežno oblačno, v sredogorju tudi megleno. Pihal bo rahel jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov -7 °C.

Vremenski pojavi na dan 5. februar:
5.2.1936
V večjem delu Gorenjske je drugi dan pihal močan veter, ki je predvsem pod Karavankami dosegel viharno moč in povzročil precej škode.

5.2.2004
Neobičajno toplo februarsko popoldne, predvsem v vzhodni Sloveniji in višjih legah. V Dobličah pri Črnomlju se je v sončnem vremenu ogrelo do 20,7 stopinj C, v Jeruzalemu do 20,5 stopinj C, v Mariboru do 20,1 stopinj C, na Lisci (943 m) do 17,2 stopinj C in na Voglu (1535 m) do 14,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Cascais | panorama