Četrtek, 26. november 2020, 04:47
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.2.2018

Vremenska napoved - 4. februar 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 4. februar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.2.2018Popoldne se bo po nižinah zadrževala megla ali nizka oblačnost. Zlasti na vzhodnem delu države in na Primorskem bo deloma jasno. Čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 4, na Primorskem do približno 8 °C.
Jutri bo v začetku delno jasno, po nekaterih nižinah bo v prvem delu dneva megla ali nizka oblačnost. Čez dan se bo od zahoda nekoliko nebo pooblačilo. Ponekod na Primorskem bo dopoldne pihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -9 do -1, v alpskih dolinah do -11, ob morju približno 0, čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 4, na Primorskem do 9 °C.

Opozorilo: Nevarnost snežnih plazov v gorah je velika.
V torek bo pretežno oblačno. V sredo bo oblačno, občasno bo snežilo, v nižjih legah Primorske pa deževalo. Na Primorskem bo zapihala rahla do zmerna burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. februarja 2018

V četrtek bo nad našimi kraji nastalo šibko območje visokega zračnega tlaka, ki pa se bo nekoliko bolj okrepilo šele v nedeljo in pod njegovim vplivom bomo potem tudi v začetku prihodnjega tedna.

Od četrtka do sobote bo sicer v glavnem suho, kakšne rahle občasne padavine pa niso izključene. Od nedelje dalje bo vreme stabilno. Suho bo in hladno.


Sosednje pokrajine
Danes bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod po nižinah bo nizka oblačnost.
Jutri bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Po nekaterih nižinah bo v prvem delu dneva megla ali nizka oblačnost, ki se bo ponekod na Hrvaškem lahko zadržala večino dneva.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več v Julijskih Alpah in zahodnih Karavankah. Pihal bo rahel veter severnih smeri, v sredogorju, predvsem na zahodnem delu države, pa šibak južni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -6, na višini 2500 metrov -13 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več vzhodnih Karavankah in na Pohorju. Pihal bo rahel do zmeren veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -6, na višini 2500 metrov -10 °C.

Vremenski pojavi na dan 4. februar:
4.2.1929
Jutro je bilo v notranjosti Slovenije ponovno zelo mrzlo. V Babnem Polju je bila najnižja temperatura minus 30,2 stopinj C, v Kranju in Gornjem Lenartu so namerili minus 26,0 stopinj C in v Kočevski Reki minus 25,2 stopinj C. V Dolenjem Medvedjem selu pri Trebnjem je bilo ob 7. uri zjutraj minus 30,1 stopinj C.

4.2.1963
Vso Slovenijo z izjemo dela Vipavske doline je prekrivala snežna odeja, ki je bila v glavnem neobičajno debela. Na Vojskem nad Idrijo (1070 m) je višina snega znašala 180 centimetrov, na Rudnem polju na Pokljuki (1343 m) so ga namerili 160 centimetrov, v Kamniški Bistrici 113 centimetrov, v Žireh 89 centimetrov, v Kranju 88 centimetrov, v Podgradu pri Ilirski Bistrici 75 centimetrov, v Senožečah 63 centimetrov, v Celju 59 centimetrov, v Veržeju 50 centimetrov, v Strunjanu 20 centimetrov in v Neblem v Goriških brdih 12 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Bouake | hiking