Ponedeljek, 23. november 2020, 17:11
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
3.2.2018

Vremenska napoved - 3. februar 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 3. februar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 3.2.2018Popoldne bo oblačno. Padavine bodo slabele in do večera v glavnem ponehale, le ponekod v južnih krajih bo občasno rahlo snežilo še v prvem delu noči na nedeljo. Ponekod bo pihal rahel severni do severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja, ki bo postopno oslabela in v noči iz sobote na nedeljo ponehala. Temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem do 6 °C.
Jutri bo delno jasno, po nekaterih nižinah se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost. Čez dan bo zlasti na Primorskem in Notranjskem občasno bolj oblačno. Zjutraj bodo najnižje temperature od -9 do -1, ob morju približno 1 °C, čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 4, na Primorskem do približno 8 °C.

Opozorilo: Na Primorskem bo pihala burja, ki bo v začetku na izpostavljenih mestih še dosegala hitrost približno 90 km/h, vendar bo počasi slabela. V višjih legah Primorske in Notranjske bodo nastajali snežni zameti.
V ponedeljek zjutraj bo delno jasno, čez dan se bo od zahoda nekoliko nebo pooblačilo. Po nekaterih nižinah se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost. V torek bo na Primorskem ter v višjih legah delno jasno, drugje pa pretežno oblačno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 7. do 12. februarja 2018

V sredo bo nad severnim Sredozemljem območje nizkega zračnega tlaka, ki bo potovalo nad Balkan in od tam naprej proti vzhodu. V četrtek bo nad našimi kraji nastalo šibko območje visokega zračnega tlaka, ki pa se bo nekoliko bolj okrepilo šele v soboto in pod njegovim vplivom bomo potem tudi v začetku prihodnjega tedna.

V sredo bo oblačno, občasno bo snežilo, v nižjih legah Primorske deževalo. V četrtek in petek bo sicer v glavnem suho, kakšne rahle občasne padavine pa niso izključene. Od sobote dalje bo vreme stabilno. Suho bo in hladno.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo oblačno, padavine bodo postopno slabele, v krajih severno in vzhodno od nas pa tudi ponehale. Ponekod bo pihal severovzhodnik, v Kvarnerju zmerna do močna burja, ki bo zvečer oslabela.
Jutri bo delno jasno. Nekaj več oblačnosti bo v Furlaniji-Julijski krajini. Zjutraj bo ponekod po nižinah v notranjosti Hrvaške megla. Popoldne se bo vzhodno od Slovenije zmerno nebo pooblačilo.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno z rahlim sneženjem, ki bo popoldne postopno ponehalo. Pihal bo v glavnem zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -7, na višini 2500 metrov -12 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več v Julijskih Alpah in zahodnih Karavankah. Pihal bo rahel veter severnih smeri, v sredogorju, predvsem na zahodnem delu države, pa šibak južni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -6, na višini 2500 metrov -13 °C.

Vremenski pojavi na dan 3. februar:
3.2.1929
Zjutraj je bilo v veliko krajih v notranjosti Slovenije izjemno mrzlo. V Kranju je minimalni termometer pokazal minus 26,0 stopinj C, v Gornjem Lenartu se je nočno padanje temperature ustavilo pri minus 25,8 stopinj C, na Bledu so namerili minus 24,4 stopinj C in v Ljubljani minus 22,4 stopinj C. Ob 7. uri zjutraj so v Dolenjem Medvedjem selu pri Trebnjem izmerili izjemno nizkih minus 33,1 stopinj C, v Kamniku je bilo minus 27,0 stopinj C in v Laškem minus 26,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ribarica | webcam site