Četrtek, 26. november 2020, 05:03
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.2.2018

Vremenska napoved - 28. februar 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 28. februar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.2.2018Popoldne bo v glavnem jasno. Na Primorskem bo še pihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od -8 do -4, na Goriškem in ob morju približno 2 °C.
Jutri zjutraj bo še nekaj jasnine, čez dan se bo od juga nebo pooblačilo. Popoldne bo zahod in jug države zajelo rahlo sneženje. Snežilo bo tudi ob morju. Zjutraj bodo najnižje temperature od -20 do -14, na Primorskem od -8 do -3, čez dan bodo najvišje temperature od -8 do -4, po nižinah Primorske približno 0 °C.

Opozorilo: Do vključno četrtka bo zlasti zjutraj zelo mrzlo, tudi čez dan bo temperatura v notranjosti vztrajala pod lediščem.
V noči iz četrtka na petek bo na Primorskem sneg prehajal v dež, ponekod bo možna poledica. V petek bo oblačno, na Primorskem bo občasno rahlo deževalo, drugje pa rahlo snežilo. V soboto bo oblačno, na zahodnem delu države se bodo še pojavljale manjše padavine.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 4. do 9. marca 2018

Nad vzhodnim Atlantikom in zahodno Evropo se bo zadrževalo ciklonsko območje. Nad Evropo bodo prevladovali zahodni do jugozahodni višinski vetrovi, ki bodo tudi k nam prinašali postopno toplejši in občasno bolj vlažen zrak.

V nedeljo se bo delno ranebo zjasnilo. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Od ponedeljka do petka bo večinoma oblačno vreme z občasnimi padavinami. Po nižinah bo deževalo, popoldanske temperature bodo v glavnem nad 5 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno jasno. Vzdolž Jadranske obale bo še pihala rahla, v Kvarnerju zmerna burja.
Jutri dopoldne bo v krajih severno in vzhodno od nas še delno jasno, drugje se bo nebo pooblačilo in pričelo rahlo snežiti.


Gorski svet
Danes bo precej jasno. Pihal bo rahel severnik. Še bo mrzlo, na višini 1500 metrov bo temperatura približno -17, na višini 2500 metrov pa približno -21 °C.

Jutri bo v visokogorju v začetku še pretežno jasno, čez dan se bo od juga nebo pooblačilo. Popoldne bo na območju Javornikov in Snežnika pričelo snežiti. Veter se bo obračal na jugozahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -10, na višini 2500 metrov pa približno -9 °C.

Vremenski pojavi na dan 28. februar:
28.2.1975
Po hladnem jutru se je ob sončnem vremenu čez dan močno ogrelo. V Ambrusu na Dolenjskem se je od jutranjih minus 11,4 stopinj C segrelo do 12,5 stopinj C, v Celju od minus 9,8 stopinj C do 14,0 stopinj C, na Letališču Brnik od minus 10,6 stopinj C do 13,1 stopinj C, v Ilirski Bistrici od minus 9,2 stopinj C do 11,6 stopinj C ter na Lipah na Barju od minus 9,7 stopinj C do 11,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Monte Gordo | planina