Četrtek, 26. november 2020, 05:16
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.2.2018

Vremenska napoved - 26. februar 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 26. februar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.2.2018Popoldne bo oblačno. Zlasti v južni Sloveniji bo občasno rahlo snežilo, kakšno snežinko pa lahko prinese tudi nad vzhodno in osrednjo Slovenijo. Pihal bo okrepljen severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od -10 do -5, po nižinah Primorske malo pod 0 °C.
Jutri bo na Primorskem občasno delno jasno, drugje pretežno oblačno. Veter bo postopno slabel. Zlasti na južnem delu države države lahko še rahlo naletava sneg. Zjutraj bodo najnižje temperature od -15 do -8, na Goriškem in ob morju približno -5, čez dan bodo najvišje temperature od -9 do -4, po nižinah Primorske približno 0 °C.

Opozorilo: Najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo do noči na torek ponekod presegali hitrost 100 km na uro.
V sredo bo pretežno jasno, jutro bo ponekod zelo mrzlo. Na Primorskem bo še pihala rahla burja. V četrtek zjutraj bo še nekaj jasnine, ponekod bo zelo mrzlo. Čez dan se bo od juga nebo pooblačilo. Do večera bo zahod in jug države zajelo rahlo sneženje. Snežilo bo tudi ob morju.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 2. do 7. marca 2018

Iznad Atlantika se bo nad zahodno Evropo in zahodno Sredozemlje širilo ciklonsko območje. Veter v višinah se bo nad našimi kraji obračal na jugozahodno smer, pritekal bo postopno toplejši zrak. Tudi v naslednjem tednu bodo naši kraji pod vplivom ciklonskih središč, ki bodo iz Atlantika potovali nad zahodno in srednjo Evropo.

V petek bo zlasti na južnem delu države države še rahlo snežilo ali deževalo, krajevno bo možna tudi poledica. Bolj oblačno vreme pričakujemo tudi v soboto, predvidoma nas bodo čez dan dosegle padavine. Otoplilo se bo, zato bo po nižinah v glavnem deževalo. V nedeljo bodo padavine oslabele in ponehale. Več možnosti za razjasnitev bo na vzhodem delu Slovenije. Od ponedeljka do srede bo v glavnem oblačno z večjo verjetnostjo padavin.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo oblačno, nekaj sonca bo lahko v začetku še ob Jadranu. Zlasti v notranjosti Hrvaške bo občasno rahlo snežilo. Pihal bo okrepljen severovzhodnik, vzdolž Jadranske obale močna burja.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, v krajih zahodno od nas občasno delno jasno. V Gorskem Kotarju bo rahlo snežilo. Burja bo počasi slabela.


Gorski svet
Po jasnem jutru se bo čez dan povsod nebo pooblačilo, občasno bo rahlo snežilo. V visokogorju bo tudi megleno. Pihal bo zmeren do močan severovzhodnik. Mrzlo bo, na višini 1500 metrov bo temperatura približno -18, na višini 2500 metrov pa približno -25 °C.

Jutri bo v glavnem oblačno, čez dan se bo v zahodnih Julijcih oblačnost trgala. Sredogorje in visokogorje bo zlasti popoldne zavito v meglo. Občasno lahko tudi rahlo naletava sneg. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodnik, ki bo popoldne oslabel. Še bo mrzlo, na višini 1500 metrov bo temperatura približno -17, na višini 2500 metrov pa približno -24 °C.

Vremenski pojavi na dan 26. februar:
26.2.1989
Naši kraji so bili na obrobju zelo globokega ciklonskega območja s središčem nad Britanskim otočjem. Zračni tlak, preračunan na morski nivo, je v prvi polovici dneva padel na izjemno nizko vrednost, približno 971 hPa.

26.2.1995
Čez dan in v prvi polovici noči je povsod obilno deževalo, v višjih legah pa snežilo; meja sneženja se je šele ob koncu padavin spustila do nižin. Na nekaterih meteoroloških postajah v južnem in vzhodnem delu Slovenije so zjutraj naslednjega dne zabeležili najvišjo 24 urno višino padavin v mesecu februarju v zadnjih desetletjih. Na Travi na Kočevskem je padlo 105 milimetrov, v Ložicah na Kozjanskem 67 milimetrov, na Malkovcu nad Sevnico 63 milimetrov, na Framu pri Mariboru 52 milimetrov in v Murski Soboti 41 milimetrov padavin. Na Kredarici je v enem dnevu zapadlo 85 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Takaka | weather bing