Četrtek, 26. november 2020, 05:27
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
24.2.2018

Vremenska napoved - 24. februar 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 24. februar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 24.2.2018Popoldne bo na Primorskem jasno. Drugje bo v glavnem oblačno, le na severovzhodu se bo delno zjasnilo. Ponekod bo pihal severovzhodnik na Primorskem zmerna do močna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od -3 do 1, na Primorskem do 8 °C.
Preko noči bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in marsikje vetrovno. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do -12, na Goriškem in ob morju približno -2.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod na južnem delu države bo občasno naletaval sneg. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od -8 do -5, po nižinah Primorske približno 0 °C.

Opozorilo: Najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo ponekod presegali hitrost 100 km na uro.
V ponedeljek bo v začetku delno jasno, čez dan se bo od vzhoda nebo pooblačilo. Zlasti na južnem delu države države bo lahko rahlo snežilo. Mrzel severovzhodnik se bo še nekoliko okrepil.
V torek bo v glavnem oblačno, le na Primorskem delno jasno. Veter bo postopno slabel, še bo mrzlo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 28. februarja do 5. marca 2018

V sredo bo na območju Alp in severnega Sredozemlja še prevladoval vpliv območja visokega zračnega tlaka, od četrtka naprej pa bodo na vreme pri nas občasno vplivali cikloni iznad Sredozemlja, v višinah pa bo k nam od jugozahoda pritekal vse toplejši zrak.

V sredo bo pretežno jasno z zelo mrzlim jutrom. V četrtek bo oblačnost od zahoda naraščala, sredi dneva bo v zahodni in južni Sloveniji pričelo rahlo snežiti Sneženje se bo do noči razširilo nad večji del Slovenije, po nižinah Primorske pa bo sneg prešel v dež. Od petka do ponedeljka kaže na odjugo, po nižinah bo občasno deževalo.


Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno oblačno, zlasti v krajih južno od nas bo občasno še rahlo snežilo. V severni Italiji in ob Jadranu se bo čez dan delno ranebo zjasnilo. Pihala bo zmerna, v Kvarnerju močna burja.
Jutri bo v krajih severno od nas deloma jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo severovzhodnik, vzdolž Jadranske obale zmerna do močna burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku še v glavnem oblačno in megleno, le v zahodnih Julijcih precej jasno. Popoldne se bo tudi ponekod v hribih vzhodne Slovenije delno ranebo zjasnilo. Pihal bo v glavnem šibak do zmeren severovzhodnik. Temperatura na 1500 m in 2500 m bo približno -6 °C.

Jutri bo spremenljivo oblačno, mrzlo in vetrovno. Pihal bo okrepljen severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -16, na višini 2500 metrov pa približno -19 °C.

Vremenski pojavi na dan 24. februar:
24.2.1968
V nekaterih krajih v Alpah in na dinarski pregradi je po 22. mesecu februarju ponovno neobičajno močno deževalo, v visokogorju pa snežilo. Na postaji Dom na Komni je do jutra naslednjega dne v enem dnevu padlo 246 milimetrov padavin; v Plužni pri Bovcu so namerili 190 milimetrov, v Revenovšah na Idrijskem 188 milimetrov, v Kobaridu 170 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 137 milimetrov in na Gomancah pod Snežnikom 132 milimetrov padavin.

24.2.1990
Čez dan je bilo glede na letni čas izjemno toplo, v nekaterih krajih so izmerili za mesec februar rekordno visoko temperaturo. V Tolminu se je v sončnem vremenu živo srebro povzpelo do 23,2 stopinj C, v Ilirski Bistrici je bila maksimalna temperatura 21,5 stopinj C, v Čepovanu 18,9 stopinj C, pod vrhom Rogle na 1335 m 14,5 stopinj C in na Kumu (1218 m) 14,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Bonaire | hike bing