Četrtek, 26. november 2020, 05:33
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
23.2.2018

Vremenska napoved - 23. februar 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 23. februar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 23.2.2018Popoldne bo oblačno, padavine se bodo od juga znova razširile nad večji del Slovenije. V večjem delu države bo snežilo, ob morju in na Goriškem bo v glavnem rahlo deževalo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Veter bo gradil snežne zamete. Čez dan bodo najvišje temperature približno 0, na Goriškem in ob morju približno 6 °C.
Preko noči bodo padavine oslabele in v glavnem ponehale.
Jutri bo po večini oblačno, zlasti na južnem delu države in vzhodu bo v začetku občasno še rahlo snežilo. Na Primorskem in severovzhodu se bo čez dan delno zjasnilo. Še bo vetrovno. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 0, na Primorskem do 4, najvišje dnevne od -2 do 1, na Primorskem do 8 °C.

Opozorilo: Najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo ponekod presegali hitrost 100 km na uro.
V nedeljo in ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod na južnem delu države bo občasno naletaval sneg. Mrzlo in vetrovno bo, veter bo stopnjeval občutek mraza. Oba dneva bo pihal severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 27. februarja do 4. marca 2018

Od torka do četrtka bo nad severno in srednjo Evropo območje visokega zračnega tlaka, nad Sredozemljem pa ciklonsko območje. Od severovzhoda bo nad vzhodne Alpe in Balkan pritekal mrzel celinski zrak. V četrtek se bo iznad zahodne Evrope k nam predvidoma razširilo novo ciklonsko območje, ki bo ob koncu tedna vplivalo na vreme pri nas.

Od torka do srede bo v glavnem suho in zelo mrzlo. Jutranje temperature bodo približno -10, ob jasnih in mirnih jutrih pa tudi pod -15 °C. Čez dan bo okrog -5 °C. V mraziščih pa bodo lahko temperature tudi nižje. Severovzhodnik in burja bosta v torek oslabela in v sredo predvidoma ponehala. Od četrtka do nedelje se bo verjetnost za padavine povečala. Postopno bo nekoliko topleje.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo oblačno s padavinami. Deževalo bo le ob morju ter v Furlanski nižini. Padavine bodo popoldne v krajih severno od nas oslabele. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna do močna burja, drugje veter vzhodnih smeri.
Jutri bodo zlasti v krajih vzhodno in južno od nas še občasne padavine. V Furlaniji se bo delno zjasnilo. Še bo vetrovno.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno z občasnim sneženjem. Pihal bo zmeren veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -6, na višini 2500 metrov -7 °C.

Jutri v prvem delu dneva bo še oblačno in megleno. Zlasti na Pohorju in Snežniku bo še rahlo snežilo. Popoldne se bo ponekod v hribih vzhodne Slovenije in v visokogorju Julijcev delno ranebo zjasnilo. Temperatura na 1500 m in 2500 m bo približno -7 °C.

Vremenski pojavi na dan 23. februar:
23.2.1982
V nekaterih krajih v višjih legah je bilo jutro zelo mrzlo. V Novi vasi na Blokah se je v pretekli noči ohladilo do minus 25,2 stopinj C, na Rakitni pod Krimom so izmerili minus 23,5 stopinj C, v Mašunu pod Snežnikom minus 19,2 stopinj C in v Ratečah minus 19,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Kapolei | panorama bing