Ponedeljek, 23. november 2020, 17:59
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.2.2018

Vremenska napoved - 22. februar 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 22. februar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.2.2018Popoldne bo oblačno. Občasno bo snežilo, le ob morju in na Goriškem bo v glavnem suho. Proti večeru bodo padavine oslabele in ponekod prehodno ponehale. Pihal bo okrepljen severovzhodnik, na Primorskem močna burja. Veter bo gradil snežne zamete. Čez dan bodo najvišje temperature od -3 do 1, na Goriškem in ob morju približno 6 °C.
Preko noči se bo sneženje od juga ponovno nekoliko okrepilo in zajelo vso Slovenijo. Le ob morju ter ponekod na Goriškem bo v glavnem deževalo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do -1, na Primorskem do 4 °C.
Jutri bo oblačno. Občasno bo snežilo, ob morju in na Goriškem rahlo deževalo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Čez dan bodo najvišje temperature približno 0, na Goriškem in ob morju približno 6 °C.

Opozorilo: Najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo ponekod presegali hitrost 100 km na uro.
V noči iz petka na soboto bodo padavine oslabele in v glavnem ponehale. V soboto čez dan bo v notranjosti Slovenije oblačno, zlasti na južnem delu države in vzhodu bo v začetku občasno še rahlo snežilo. Na Primorskem se bo čez dan delno zjasnilo.
V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno. Oba dneva bo pihal severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. februarja do 3. marca 2018

Nad severno in srednjo Evropo bo območje visokega zračnega tlaka, nad Sredozemljem pa ciklonsko območje, ki se bo v torek umaknilo proti vzhodu in naši kraji bodo v območju visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda bo nad vzhodne Alpe in Balkan pritekal mrzel celinski zrak. V četrtek se bo iznad zahodne Evrope k nam razširilo novo ciklonsko območje, pod vplivom katerega bomo do konca tedna.

Od ponedeljka do srede bo v glavnem suho in zelo mrzlo. Temperature bodo ves dan pod lediščem, ob jasnih jutrih pa tudi pod -15 °C. V gorah bo na nadmorski višini 1500 m temperatura približno -15, na 2000 m pa približno -20 °C. Še bo pihal severovzhodnik, na Primorskem pa burja. Veter bo slabel od torka dalje. Od četrtka do sobote se bo verjetnost za padavine povečala. Postopno bo nekoliko topleje.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo oblačno z občasnimi padavinami, po notranjosti bo snežilo, ob morju deževalo. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna do močna, v Kvarnerju zelo močna burja.
Jutri bo oblačno s padavinami. Deževalo bo le ob morju ter v Furlanski nižini. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna do močna burja.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno. Dopoldne bo pogosto snežilo, popoldne pa bo sneženje prehodno oslabelo. Pihal bo zmeren do močan severovzhodnik, ki bo popoldne nekoliko oslabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -8, na višini 2500 metrov približno -11 °C.

Jutri bo oblačno in megleno z občasnim sneženjem. Pihal bo zmeren do močan severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -6, na višini 2500 metrov približno -8 °C.

Vremenski pojavi na dan 22. februar:
22.2.1968
Obilne padavine v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije, meja sneženja je bila v glavnem na približno 1500 metrov. V Kneških Ravnah nad dolino Bače je do jutra naslednjega dne v enem dnevu padlo 174 milimetrov padavin, v Lepeni na Bovškem so izmerili 166 milimetrov, v Idrijski Beli 148 milimetrov, v Bohinjski Bistrici 138 milimetrov, v Ligu nad Kanalom 114 milimetrov, v Kamniški Bistrici 108 milimetrov in na Zgornjem Jezerskem 103 milimetrov padavin.

22.2.1990
Predvsem na Primorskem je bilo ob sončnem vremenu čez dan pomladno toplo, v nekaterih krajih je bila izmerjena najvišja februarska temperatura v zadnjih desetletjih. V Vedrijanu v Goriških brdih se je ogrelo do 24,0 stopinj C, v Novi Gorici je termometer pokazal 22,4 stopinj C, na Letališču Portorož 22,2 stopinj C, v Kubedu v Istri 21,0 stopinj C, v Tolminu 20,6 stopinj C in v Ratečah 17,1 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Glen Gariff | formenton