Četrtek, 26. november 2020, 05:44
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
21.2.2018

Vremenska napoved - 21. februar 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 21. februar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 21.2.2018Popoldne bo oblačno. Zlasti v južni in vzhodni Sloveniji bo občasno rahlo snežilo, drugje v notranjosti Slovenije bo količina padavin zelo majhna, v večjem delu zahodne Slovenije pa bo suho. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 3, na Primorskem do 7 °C.
Preko noči se bo sneženje od jugovzhoda okrepilo in se razširilo nad večji del Slovenije. Le ob morju ter ponekod na Goriškem bo deževalo. Nekoliko se bo okrepila tudi burja na Primorskem. Zjutraj bodo najnižje temperature od -4 do 0, na Primorskem od -1 do 4 °C.
Jutri bo oblačno. Občasno bo snežilo, le ob morju in na Goriškem bo v glavnem suho. Popoldne bodo padavine oslabele in ponekod prehodno ponehale. Pihal bo okrepljen severovzhodnik, na Primorskem močna burja. Veter bo popoldne nekoliko oslabel. Čez dan bodo najvišje temperature od -3 do 1, na Goriškem in ob morju približno 6 °C.

Opozorilo: Najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo ponekod presegali hitrost 120 km na uro.
V noči iz četrtka na petek se bodo padavine prehodno ponovno nekoliko okrepile. V petek bo oblačno. Občasno bo snežilo, le ob morju in na Goriškem rahlo deževalo. Zvečer bodo padavine slabele. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja.
V soboto dopoldne bo sneženje povsod ponehalo, ponekod se bo popoldne jasnilo. Burja na Primorskem bo nekoliko oslabela.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 25. februarja do 2. marca 2018

Nad severno in srednjo Evropo bo območje visokega zračnega tlaka, nad Sredozemljem pa ciklonsko območje, ki se bo v torek umaknilo proti vzhodu in naši kraji bodo v območju visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda bo nad vzhodne Alpe in Balkan pritekal mrzel celinski zrak.

Od nedelje do četrtka bo v glavnem suho in zelo mrzlo. Temperature bodo, razen tik ob morju, ves dan pod lediščem, ob jasnih jutrih pa tudi pod -15 °C. V gorah bo na nadmorski višini 1500 m temperatura med -15 in -18, na 2000 m pa tudi -20 °C. Še bo pihal severovzhodnik, na Primorskem pa burja. Veter bo slabel od torka dalje. V četrtek bo čez dan že malo manj mrzlo.


Sosednje pokrajine
Oblačno bo. V krajih zahodno od nas bo v glavnem suho, drugje bo občasno rahlo snežilo, pogosteje v notranjosti Hrvaške ter na Madžarskem. Pihal bo severovzhodnik, ob severnem delu Jadrana zmerna do močna burja.
Jutri bo oblačno, sneženje se bo nekoliko okrepilo in zajelo večino sosednjih pokrajin. Le ob severnem delu Jadrana ter v Furlanski nižini bo v glavnem brez padavin. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna do močna burja, v Kvarnerju bo zelo močna.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno. Zlasti na Pohorju ter v vzhodnih Karavankah ter v hribih Notranjske in osrednje ter jugovzhodne Slovenije bo občasno rahlo snežilo. Pihal bo zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -6, na višini 2500 metrov približno -10 °C.

Jutri bo oblačno in megleno. Dopoldne bo pogosto snežilo, popoldne pa v glavnem le v vzhodnem delu slovenskih gora. Pihal bo zmeren do močan severovzhodnik, ki bo popoldne nekoliko oslabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -8, na višini 2500 metrov približno -11 °C.

Vremenski pojavi na dan 21. februar:
21.2.1977
Padavine, ki so se začele pojavljati dan prej, so se okrepile; obilno je deževalo in snežilo zlasti v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije. Do jutra naslednjega dne je v enem dnevu v Podbrdu v dolini Bače padlo 152 milimetrov, v Kobaridu 150 milimetrov, v Kamniški Bistrici 117 milimetrov, v Bohinjski Bistrici 114 milimetrov in na Hrušici nad Postojno 100 milimetrov padavin. V visokogorju se je prej zelo debela snežna odeja še odebelila, na Kredarici so namerili 5 metrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Dover | abc hiker