Četrtek, 26. november 2020, 04:48
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.2.2018

Vremenska napoved - 2. februar 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 2. februar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.2.2018Popoldne bo oblačno s sneženjem, le po nižinah Primorske bo deževalo. Najmanj padavin bo na severovzhodu države. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja, ki se bo v noči iz petka na soboto krepila. Temperature bodo približno 0, le na Primorskem od 6 do 9 °C.
Zvečer in preko noči bodo padavine prehodno oslabele in se proti jutru od juga ponovno okrepile.
Jutri bo oblačno z občasnim sneženjem, ki bo čez dan postopno ponehalo, najkasneje na jugovzhodu Slovenije. Pihal bo severni do severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja, ki bo popoldne oslabela. Temperature bodo v glavnem približno 0, le na Primorskem od 4 do 6 °C.

Opozorilo: Danes čez dan bo v notranjosti Slovenije močno snežilo. Sneg bo moker in bo povzročal težave v prometu, pojavijo se lahko snegolomi. V soboto v prvem delu dneva bo na Primorskem pihala burja, ki bo na izpostavljenih mestih dosegala hitrost približno 100 km/h. Nevarnost snežnih plazov je velika.
V nedeljo bo delno jasno, po nekaterih nižinah se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost. Čez dan bo zlasti na Primorskem in Notranjskem občasno bolj oblačno. V ponedeljek zjutraj bo jasno z meglo po nekaterih nižinah, čez dan se bo od zahoda nebo pooblačilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. februarja 2018

Prihodnji teden bo v Sredozemlju območje nizkega zračnega tlaka, ki bo občasno vplivalo na vreme pri nas.

Od torka do nedelje bo večinoma oblačno vreme, zlasti v sredo se znova poveča možnost za sneženje. Tudi v drugi polovici tedna snežne padavine niso izključene. Hladno bo, dnevne temperature bodo približno 0 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo oblačno s padavinami. V Furlaniji-Julijski krajini in ob Jadranu bo deževalo, drugje bo dež prešel v sneg. Ponekod bo zapihal severovzhodnik, ob Jadranu zvečer v glavnem rahla burja, ki se bo v noči iz petka na soboto okrepila.
Jutri bo v glavnem oblačno s padavinami, ki bodo popoldne postopno slabele, najprej v krajih severno in zahodno od nas. Pihal bo severovzhodnik, v Kvarnerju zmerna do močna burja, ki bo zvečer slabela.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s sneženjem. Zapihal bo severovzhodnik, v visokogorju bo vztrajal jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov -7 °C.

Jutri bo oblačno ter tudi megleno. Sneženje bo popoldne slabelo. Pihal bo rahel do zmeren veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -7, na višini 2500 metrov -11 °C.

Vremenski pojavi na dan 2. februar:
2.2.1964
Po mrzlem jutru se je čez dan zaradi deloma jasnega vremena in tople zračne mase v višinah v veliko krajih neobičajno močno ogrelo, dnevni temperaturni hod je v nekaterih krajih po nižinah presegel 20 stopinj C. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu se je temperatura z jutranjih minus 13,0 stopinj C do popoldneva povzpela na 11,2 stopinj C, v Kočevju z minus 11,8 stopinj C na 10,2 stopinj C, v Črnomlju z minus 9,0 stopinj C na 12,0 stopinj C in v Ilirski Bistrici z minus 8,5 stopinj C na 12,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Setubal Municipality | panorama