Četrtek, 26. november 2020, 04:57
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
19.2.2018

Vremenska napoved - 19. februar 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 19. februar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 19.2.2018Popoldne bo pretežno oblačno, občasno bo ponekod še naletaval sneg. Burja na Primorskem bo nekoliko oslabela. Čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 3, na Primorskem do 7 °C.
Preko noči bo v vzhodni polovici države znova pričelo rahlo snežiti. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do -1, na Primorskem, kjer bo pihala rahla do zmerna burja, približno 3 °C.
Jutri bo oblačno, na zahodnem delu države bo v glavnem suho, drugje bo občasno rahlo snežilo, nekoliko pogosteje v vzhodni polovici države. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja, ki se bo zvečer znova krepila. Čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 2, na Primorskem do 7 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo in četrtek bo oblačno, v notranjosti Slovenije bo občasno rahlo snežilo. Še bo pihal severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 23. do 28. februarja 2018

Nad severno in srednjo Evropo bo območje visokega zračnega tlaka, nad Sredozemljem pa ciklonsko območje, ki se bo v začetku prihodnjega tedna znova nekoliko poglobilo. Iznad severovzhodne Evrope bo od nedelje naprej pritekal precej hladnejši zrak.

V petek bo oblačno, občasno bo snežilo, v soboto bo sneženje ponehalo, delno se bo nebo zjasnilo. Od nedelje do srede bo v glavnem brez padavin, le v vzhodni Sloveniji se bo verjetnost za snežne padavine v torek in sredo znova nekoliko povečala. Od ponedeljka naprej bo mrzlo, temperature bodo, razen po nižinah Primorske, ves dan pod lediščem, na 1500 m pa bo med -14 in -18 °C. Na Primorskem bo v petek še pihala zmerna do močna burja, potem pa bo nekoliko oslabela, vendar ne ponehala.


Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno oblačno, ponekod v notranjosti Hrvaške bo občasno rahlo snežilo. V krajih zahodno od nas se bo popoldne prehodno delno zjasnilo. Ob severnem delu Jadrana bo pihala v glavnem zmerna, pod Velebitom tudi močna burja, drugje pa severovzhodnik.
Jutri bo oblačno, v krajih zahodno od nas bo v glavnem suho. Drugje bodo občasno padavine, ob morju bo rahlo deževalo, drugje rahlo snežilo. Še bo pihal severovzhodnik, ob severnem delu Jadrana rahla do zmerna burja, ki se bo zvečer znova krepila.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, zlasti v prvem delu dneva bo občasno rahlo snežilo. Pihal bo rahel do zmeren veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -9, na višini 2500 metrov približno -12 °C.

Jutri bo oblačno in megleno, občasno bo rahlo snežilo. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -8, na višini 2500 metrov približno -12 °C.

Vremenski pojavi na dan 19. februar:
19.2.1958
Do jutra je v preteklih 24 urah v nekaterih krajih v južnem delu Slovenije zapadlo neobičajno veliko snega. V Novih selih pri Kočevju so namerili 68 centimetrov, v Slivju v Brkinih 60 centimetrov, v Osilnici 59 centimetrov in v Črnomlju 41 centimetrov novega snega.

19.2.1996
Čez dan je v večjem delu države zmerno do močno deževalo, v višjih legah pa snežilo. Zvečer se je ohladilo in meja sneženja se je v nekaterih krajih spustila do nižin. V nekaterih krajih v severni polovici Slovenije so bile padavine zelo obilne. V Gornjem Gradu je do jutra naslednjega dne v enem dnevu padlo 110 milimetrov, v Kamniški Bistrici 105 milimetrov, v Mrzli Rupi nad Idrijo 101 milimetrov, v Lučah v Savinjski dolini 93 milimetrov, v Kranju 77 milimetrov in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 63 milimetrov padavin.V višjih legah severne Slovenije je do jutra naslednjega dne zapadlo zelo veliko snega; na Strojni na Koroškem 95 centimetrov, na Kredarici 90 centimetrov, v Zgornjem Razborju v Vzhodnih Karavankah 78 centimetrov, v Ratečah 76 centimetrov, na Gorjušah v Bohinju in v Podlipju na Kozjaku 66 centimetrov ter na prelazu Črnivec nad Kamnikom 63 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Cagliari | hochfeiler