Četrtek, 26. november 2020, 05:12
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.2.2018

Vremenska napoved - 17. februar 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 17. februar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.2.2018Popoldne bo zmerno do pretežno oblačno. Najvišje temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 10 °C.
Preko noči se bodo začele pojavljati manjše padavine, ki se bodo proti jutru nekoliko okrepile. Meja sneženja bo v začetku na približno 500 m nad morjem, proti jutru pa se bo spuščala.
Jutri čez dan bodo padavine od severa postopno oslabele in v glavnem ponehale. Na Primorskem bo deževalo, drugje v glavnem snežilo. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature približno 0, na Primorskem približno 5, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 4, na Primorskem približno 8 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek in torek bo pretežno oblačno, v notranjosti Slovenije bo občasno rahlo snežilo. Burja na Primorskem bo postopno slabela.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 21. do 26. februarja 2018

V osrednjem Sredozemlju se bo zadrževalo ciklonsko območje, ki bo lahko vplivalo na vreme pri nas predvidoma vse do petka. Ob koncu tedna je razvoj vremena še negotov, nakazuje se možnost postopnega vpliva območja visokega zračnega tlaka s severa.

Večinoma bo oblačno vreme. V notranjosti Slovenije bo občasno snežilo, ob morju pa deževalo. Verjetnost za padavine je ob koncu tedna zaenkrat majhna.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo zmerno do pretežno oblačno, več sonca bo v začetku zlasti v krajih zahodno od nas. Proti večeru bo ob severnem delu Jadrana začelo rahlo deževati.
Jutri bo oblačno s padavinami, ki bodo čez dan od severa slabele. Ob severnem delu Jadrana bo zapihala burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku še precej sonca, v sredogorju bo ponekod megleno zaradi nizke oblačnosti. Popoldne bo postopno več oblačnosti. Zjutraj bo pihal rahel jugovzhodnik, ki se bo popoldne obračal v jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov -3 °C.

Jutri bo oblačno in megleno, zlasti zjutraj bo tudi snežilo, čez dan bodo padavine oslabele in v glavnem ponehale. Pihal bo v glavnem zmeren, krajevno okrepljen severovzhodnik. Ohladilo se bo, na višini 1500 metrov bo temperatura približno -6, na višini 2500 metrov približno -9 °C.

Vremenski pojavi na dan 17. februar:
17.2.1956
Še tretjič zapored se je več kot noči močno ohladilo, temperatura zraka je v veliko krajih ponovno padla pod minus 20 stopinj C. V Babnem Polju se je ponovno ohladilo precej pod minus 30 stopinj C, izmerili so minus 34,1 stopinj C; v Mokronogu je termometer pokazal minus 29,3 stopinj C, v Celju minus 28,5 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 26,4 stopinj C, v Novem mestu minus 25,6 stopinj C in v Litiji minus 24,4 stopinj C.

17.2.2008
Nad našimi kraji je bilo jedro močnega anticiklona, ki je segal nad večji del Evrope; pri nas je bil izmerjen ekstremno visok zračni tlak. Na Letališču JP Ljubljana je na morski nivo preračunan tlak znašal 1049 hPa, v Ljubljani, Bovcu in Mariboru 1048 hPa, v Novem mestu in na Letališču Portorož pa 1046 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Crotone | monte