Četrtek, 26. november 2020, 05:16
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.2.2018

Vremenska napoved - 16. februar 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 16. februar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.2.2018Popoldne bo v glavnem jasno, nekoliko več oblačnosti bo na severovzhodu Slovenije. Na Štajerskem in v Pomurju so možne rahle kratkotrajne padavine, po nižinah v glavnem kot rahel dež. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 8, na Primorskem do 10 °C.
Preko noči se bo oblačnost od severovzhoda razširila nad večji del osrednje Slovenije. Na Primorskem bo zapihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do -1, na Primorskem približno 2.
Jutri bo pretežno oblačno, na Primorskem v začetku še delno jasno. Šibka burja bo dopoldne ponehala. Čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 7, na Primorskem do 10 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo oblačno. Zlasti na južnem delu države države bodo rahle krajevne padavine, ki bodo občasno segle tudi do osrednje Slovenije. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja.
V ponedeljek bo pretežno oblačno, v notranjosti Slovenije bo občasno lahko rahlo snežilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. februarja 2018

V torek se bo nad severnim Sredozemljem začelo poglabljati ciklonsko območje, ki se bo v naši bližini predvidoma zadržalo vse do petka. Ob koncu tedna je razvoj vremena še zelo negotov.

Večinoma bo oblačno vreme. V notranjosti Slovenije bo občasno snežilo, ob morju pa deževalo. Verjetnost za padavine bo ob koncu tedna nekoliko manjša.


Sosednje pokrajine
Danes bo precej jasno, v prvem delu dneva bo ponekod po nižinah megla. Popoldne se bo v krajih severno in vzhodno od nas nebo pooblačilo, tam se bodo pojavljale manjše padavine.
Jutri bo pretežno oblačno in v glavnem suho.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, popoldne pa se bo na Pohorju in v vzhodnih Karavankah nebo pooblačilo, lahko tudi rahlo sneži. Pihal bo rahel veter zahodne smeri, ki se bo popoldne obračal v severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov -2 °C.

Jutri bo v sredogorju v začetku precej oblačno ali megleno, čez dan se bo delno zjasnilo. V visokogorju bo večinoma v glavnem jasno vreme. Zjutraj bo pihal rahel jugovzhodnik, ki se bo popoldne obračal v jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov -4 °C.

Vremenski pojavi na dan 16. februar:
16.2.1956
Ponovno izjemno mrzlo, v veliko krajih celo rekordno mrzlo februarsko jutro. V Babnem Polju se je temperatura drugi dan zapored spustila na minus 34,5 stopinj C, v Kočevju so izmerili minus 31,2 stopinj C, v Postojni minus 30,5 stopinj C, v Murski Soboti minus 28,6 stopinj C, v Črnomlju minus 26,3 stopinj C, v Ljubljani minus 23,3 stopinj C in na Kozini pri Sežani minus 20,9 stopinj C.

16.2.1998
Popoldne je bil v glavnem jasno in vetrovno ter izjemno toplo; v veliko krajih so izmerili rekordno visoko temperaturo za mesec februar. V Metliki se je živo srebro povzpelo do pomladanskih 23,2 stopinj C, v Novem mestu in Rogaški Slatini so namerili 21,5 stopinj C, v Kočevju 20,7 stopinj C, v Celju 20,6 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinju 20,5 stopinj C, na Letališču Brnik in v Preddvoru na Gorenjskem 20,1 stopinj C ter v Ljubljani 19,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Stockholm | mangart hike