Četrtek, 26. november 2020, 05:27
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.2.2018

Vremenska napoved - 14. februar 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 14. februar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.2.2018Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zlasti na vzhodem delu države občasno pretežno oblačno. V severovzhodni Sloveniji bo pihal severnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 4, na Primorskem do približno 8 °C.
Jutri bo precej jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od -7 do -14, na planotah Notranjske do -20, na Primorskem od -6 do 0, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 4, na Primorskem do 9 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo precej jasno. V prvem delu dneva bo po nižinah megla. Popoldne se bo na severovzhodu nebo pooblačilo, pojavljale se bodo rahle padavine. V soboto bo zmerno do pretežno oblačno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. februarja 2018

Do vključno ponedeljka bodo naši kraji v območju visokega zračnega tlaka. Nadaljnji razvoj vremena pa je še negotov.
Ob koncu tedna bo zmerno, občasno pretežno oblačno in suho vreme. Tudi v prvih dneh prihodnjega tedna se bo nadaljevalo suho vreme, največ sonca bo v zahodni Sloveniji. Za torek in sredo se verjetnost za padavine sicer nekoliko poveča, obilnejših padavin pa predvidoma ne bo. Temperature bodo zimske.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih zahodno in južno od nas pretežno jasno, drugje delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V Alpah bodo nastale posamezne plohe. V Kvarnerju bo še pihala rahla burja.
Jutri bo precej jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla.


Gorski svet
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, čez dan občasno ponekod megleno. Nastale bodo krajevne snežne plohe. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -7, na višini 2500 metrov -14 °C.

Jutri bo precej jasno. Pihal bo rahel, v visokogorju tudi zmeren severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -7, na višini 2500 metrov -11 °C.

Vremenski pojavi na dan 14. februar:
14.2.1915
Alpske doline je prekrivala neobičajno debela snežna odeja, sneženje je v naslednji noči ponehalo. Zjutraj naslednjega dne je v Bohinjski Bistrici snežna odeja merila 220 centimetrov, v Kranjski Gori so namerili 195 centimetrov in v Mojstrani 115 centimetrov visoko snežno odejo.

14.2.1952
Že drugi dan je v večjem delu države močno snežilo. Do 7. ure zjutraj je v hribovitem delu zahodne Slovenije zapadlo 30minus 100 centimetrov in v Ljubljanski kotlini 40minus 60 centimetrov novega snega v enem dnevu.

14.2.1976
V višje ležečih predelih zahodne Slovenije je močno deževalo ali snežilo. V Šebreljah na Cerkljanskem je do jutra naslednja dne zapadlo meter novega snega, v Mojstrani in Stari Fužini v Bohinju so ga namerili 82 centimetrov, v Zgornji Sorici in Logatcu 77 centimetrov, v Leskovi dolini pod Snežnikom 70 centimetrov, na Bregu pri Jesenicah 60 centimetrov in v Naklem 58 centimetrov. V Zabičah pri Ilirski Bistrici je v istem obdobju padlo 183 milimetrov, na Vrhniki 104 milimetrov in v Poljanah nad Škofjo Loko 96 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Malmö | hike abc