Četrtek, 26. november 2020, 05:33
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.2.2018

Vremenska napoved - 13. februar 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 13. februar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.2.2018Popoldne bo oblačno, nekaj jasnine bo le v Slovenski Istri. Zlasti v vzhodni, južni in delu osrednje Slovenije bo občasno še rahlo snežilo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja, ki bo čez dan slabela. Čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 3, na Primorskem do približno 7 °C.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zlasti na vzhodem delu države občasno pretežno oblačno. V severovzhodni Sloveniji bo pihal severnik. Zjutraj bo po nekaterih nižinah zlasti osrednje Slovenije megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do -8, v alpskih dolinah do -10, ob morju približno 2, čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 4, na Primorskem do 8 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo precej jasno, zjutraj bo mrzlo in po nekaterih nižinah megleno. V petek bo na Primorskem pretežno jasno, drugje jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. februarja 2018

Do vključno torka bodo naši kraji v območju visokega zračnega tlaka. Nadaljnji razvoj vremena pa je še negotov.
Ob koncu tedna bo zmerno, občasno pretežno oblačno in suho vreme. Tudi v prvih dneh prihodnjega tedna se bo nadaljevalo suho vreme, največ sonca bo v zahodni Sloveniji. Za sredo in četrtek se verjetnost za padavine sicer nekoliko poveča, obilnejših padavin pa predvidoma ne bo. Temperature bodo zimske.


Sosednje pokrajine
Danes bodo v krajih južno in vzhodno od nas še padavine, ob morju bo v glavnem deževalo, drugje snežilo. V Kvarnerju bo pihala zmerna do močna burja. V krajih zahodno in severno od nas se bo popoldne delno zjasnilo.
Jutri bo jasno. V krajih severno in vzhodno od nas bo več oblačnosti, popoldne bodo nastale posamezne plohe.


Gorski svet
Danes bo oblačno in ponekod megleno. Ponekod bo še naletaval sneg. Pihal bo zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -7, na višini 2500 metrov -16 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, čez dan občasno ponekod megleno. Nastale bodo krajevne snežne plohe. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -7, na višini 2500 metrov -14 °C.

Vremenski pojavi na dan 13. februar:
13.2.1929
Izjemno mrzel dan, v večjem delu države je bilo popoldne med najhladnejšimi v 20. stoletju. V Kočevski Reki je bilo ob dveh popoldne le minus 20,0 stopinj C, na Bledu je termometer pokazal minus 16,6 stopinj C, v Kamniku minus 16,5 stopinj C, v Novem mestu minus 15,8 stopinj C in v Slovenj Gradcu minus 15,0 stopinj C.

13.2.1959
Nad Evropo se je raztezalo izrazito območje visokega zračnega tlaka, v Sloveniji je bil zračni tlak izjemno visok. V Ljubljani in Novem mestu je ob 21. uri zračni tlak, preračunan na morski nivo, znašal 1049 hPa, v Mariboru in Murski Soboti 1048 hPa in v Kopru 1040 hPa.

13.2.1985
V nekaterih krajih je bilo jutro eno izmed najhladnejših v zadnjih desetletjih. V Kočevju so izmerili minus 27,4 stopinj C, na Pragerskem minus 27,1 stopinj C, v Rogaški Slatini minus 24,8 stopinj C, v Lendavi minus 23,8 stopinj C, v Sevnem nad Litijo minus 16,3 stopinj C in v Godnjah na Krasu minus 15,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Torre Mozza | webcam site