Četrtek, 26. november 2020, 05:44
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.2.2018

Vremenska napoved - 11. februar 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 11. februar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.2.2018Popoldne bo na Primorskem pretežno jasno, drugje delno jasno z zmerno oblačnostjo. Čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 4, na Primorskem do približno 9 °C.
Preko noči se bo od severozahoda postopno nebo pooblačilo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -8 do -1, ob morju približno 1 °C.
Jutri bo oblačno. Na severnem delu države bo dopoldne pričelo rahlo snežiti, popoldne in zvečer pa se bo sneženje postopno razširilo na vso Slovenijo, le po nižinah Primorske bo deževalo. Tam bo začela pihati rahla burja, ki se bo popoldne krepila. Čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 2, na Primorskem do približno 6 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo oblačno. Padavine bodo dopoldne oslabele in popoldne povsod ponehale. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, drugje severovzhodnik. V sredo bo pretežno jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 15. do 20. februarja 2018

Nad Alpami in srednjo Evropo se bo zadrževalo območje visokega zračnega tlaka. Vremenske fronte bodo proti vzhodu potovale v glavnem severno od Alp.

V četrtek in petek bo v glavnem jasno in zlasti zjutraj dokaj hladno, po nekaterih kotlinah se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost. Ob koncu tedna bo precej oblačno in nekoliko topleje, v nedeljo je možen tudi rahel dež. Prvo polovico prihodnjega tedna bo znova precej jasno, po kotlinah se bo dopoldne zadrževala megla ali nizka oblačnost.


Sosednje pokrajine
Danes bo večinoma jasno vreme, po nižinah pa se bo zlasti dopoldne zadrževala megla ali nizka oblačnost. Burja ob Jadranu bo postopno slabela.
Jutri bo oblačno. Dopoldne bo že snežilo v sosednjih pokrajinah Avstrije, popoldne se bodo padavine razširile na vse sosednje pokrajine. Ob morju ter po nižini severne Italije bo deževalo, drugje v glavnem snežilo. Ob severnem delu Jadrana bo ponovno začela pihati burja.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, v začetku pod približno 1600 m še zmerno do pretežno oblačno in ponekod megleno. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -5, na višini 2500 metrov -8 °C.

Jutri bo oblačno, ponekod tudi megleno. Zjutraj bo še v glavnem brez padavin, potem bo pričelo snežiti. Pihal bo rahel do zmeren vzhodni veter, ki se bo popoldne še okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -6, na višini 2500 metrov -11 °C.

Vremenski pojavi na dan 11. februar:
11.2.1986
Zjutraj so na nekaterih meteoroloških postajah, zlasti v severovzhodni Sloveniji, izmerili najvišjo februarsko snežno odejo od začetka meritev. V Ribnici na Pohorju je snežna odeja merila 150 centimetrov, v Podlipju na Kozjaku je sneg segal 132 centimetrov visoko, v Radljah ob Dravi so ga namerili 110 centimetrov, v Cirkulanah pri Ptuju 86 centimetrov, v Oplotnici ob vznožju Pohorja 75 centimetrov, v Kančevcih na Goričkem 69 centimetrov, v Veržeju 66 centimetrov in v Murski Soboti 61 centimetrov.

11.2.1989
Nad jugovzhodno Evropo je bilo jedro obsežnega in izrazitega anticiklona, pri nas je zračni tlak, preračunan na morski nivo, znašal približno 1040 hPa. V vzhodnem delu Slovenije je bila najvišja vrednost 1043 hPa, v Ljubljani 1042 hPa, v Novi Gorici 1040 hPa in v Portorožu 1039 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sfax | detail bing