Četrtek, 26. november 2020, 04:14
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.2.2018

Vremenska napoved - 10. februar 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 10. februar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.2.2018Popoldne bo na Primorskem in v gorah pretežno jasno. Drugje bo oblačno, delno se bo ranebo zjasnilo zlasti v osrednjem delu Slovenije. Ponekod na južnem delu države bo občasno naletaval sneg. Na Primorskem bo pihala rahla do zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 4, na Primorskem do 10 °C.
Jutri bo pretežno jasno, v prvem delu dneva bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo že do jutra oslabela in popoldne povsod ponehala. Zjutraj bodo najnižje temperature od -8 do 0, ob morju približno 4, čez dan bodo najvišje temperature od 1do 4, na Primorskem do približno 9 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo oblačno, na severnem delu države bo čez dan pričelo rahlo snežiti. Popoldne se bo rahlo sneženje postopno razširilo nad vso Slovenijo, le po nižinah Primorske bo deževalo. Tam bo začela pihati rahla burja. V torek bo oblačno. Padavine bodo dopoldne oslabele in popoldne povsod ponehale. Na Primorskem bo pihala burja, drugje pa severnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. februarja 2018

V sredo se bo nad Alpami prehodno zgradilo območje visokega zračnega tlaka, ki pa bo že v četrtek oslabelo. V petek nas bo dosegla vremenska fronta, naslednja pa predvidoma v nedeljo. K nam bo dotekal nekoliko toplejši zrak

V sredo bo delno jasno z meglo po nižinah v jutranjih urah. V četrtek se bo nebo pooblačilo, zapihal bo jugozahodni veter. Topleje bo. Od petka dalje bodo padavine verjetnejše. Po nižinah bo v glavnem deževalo. V nedeljo se bo ponovno ohladilo, dež bo tudi po nižinah prehajal v sneg.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih zahodno od nas in ob Jadranu pretežno jasno. Drugje bo večinoma oblačno vreme. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla do zmerna, v Kvarnerju tudi močna burja.
Jutri bo večinoma jasno vreme, po nižinah pa se bo zlasti dopoldne zadrževala megla ali nizka oblačnost. Burja ob Jadranu bo postopno slabela.


Gorski svet
Danes bo zlasti v visokogorju pretežno jasno. Drugje bo pretežno oblačno, ponekod tudi megleno. Nekaj jasnine bo popoldne tudi v vzhodnih Karavankah in na Pohorju, ko se bo tudi drugje vrh oblačnosti še nekoliko znižal. Pihal bo v glavnem šibak vzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -7, na višini 2500 metrov -11 °C.

Jutri bo precej jasno, v začetku pod približno 1300 m še zmerno do pretežno oblačno in ponekod megleno. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -5, na višini 2500 metrov -8 °C.

Vremenski pojavi na dan 10. februar:
10.2.1942
Sneženje v notranjosti Slovenije je čez dan v glavnem ponehalo, to ali zjutraj naslednjega dne je bila v nižjih predelih osrednje in jugovzhodne Slovenije izmerjena najvišja snežna odeja v zimi 1941/42. V Pleskem pri Hrastniku in v Kostanjevici na Krki so namerili 94 centimetrov, v Kočevju 85 centimetrov, v Dolenjem Medvedjem selu pri Trebnjem 78 centimetrov in v Ljubljani 75 centimetrov snega.

10.2.1956
Predvsem čez dan je bilo neobičajno mrzlo. Na Kredarici se temperatura ni povzpela nad minus 23,6 stopinj C, na Rakitni je bila najvišja temperatura le minus 16,0 stopinj C, v Postojni minus 14,3 stopinj C, na Zgornjem Jezerskem minus 14,2 stopinj C, v Celju minus 13,1 stopinj C, v Murski Soboti minus 12,5 stopinj C, v Ajdovščini minus 8,4 stopinj C in v Kopru minus 6,4 stopinj C.

10.2.1984
V severnem delu Ljubljanske kotline je pihal izjemno močan in sunkovit karavanški fen, ki je podiral drevesa, odkrival strehe in v nekaterih krajih celo prevračal avtomobile. Škoda v gozdovih in v nekaterih naseljih je bila ogromna, poškodovano je bilo električno in telefonsko omrežje. Na Letališču Brnik, izven območja najmočnejšega vetra, so sunki dosegli hitrost do 85 km/h. Na območju najmočnejšega vetra je veter v sunkih glede na nastalo škodo presegal 150 km/h.

10.2.1999
Zelo močno sneženje, ki je bilo v večjem delu države najmočnejše v pretekli noči, je čez dan oslabelo in v glavnem ponehalo. V drugem delu noči je tudi na Dolenjskem, kjer je prej deževalo, ob dotoku hladnejšega zraka v višinah dež prešel v sneg. Snežna odeja se je v notranjosti Slovenije v tem sneženju v glavnem odebelila za približno pol metra, v nekaterih krajih pa za preko en meter. Številni kraji so ostali brez električne energije, polomljenega je bilo veliko drevja. V Mrzli Rupi nad Idrijo so zjutraj naslednjega dne izmerili 120 centimetrov višjo snežno odejo kot 48 ur prej, v Črnem Vrhu nad Polhovim Gradcem je ta razlika znašala 106 centimetrov, na Kredarici 95 centimetrov, na Lisci 79 centimetrov,v Škofji Loki 78 centimetrov in v Dobličah pri Črnomlju 54 centimetrov. Na Ambrožu pod Krvavcem se je v samo 24 urah, do jutra 10. februarja, višina snega povečala za 103 centimetrov, v Gornjem Gradu za 69 centimetrov, v Celju za 63 centimetrov, v Cirkulanah pri Ptuju za 51 centimetrov, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu za 50 centimetrov in v Ljubljani za 47 centimetrov. V veliko krajih je bila neobičajno velika tudi 48-urna višina padavin; v Črnem vrhu nad Idrijo 140 milimetrov, v Otoku pri Cerknici 132 milimetrov, v Poljanah nad Škofjo Loko 124 milimetrov, v Šmarju-Sapu 118 milimetrov, v Dobličah pri Črnomlju 113 milimetrov in v Kranju 97 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Naksan | gora