Petek, 14. maj 2021, 12:05
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.2.2018

Vremenska napoved - 1. februar 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 1. februar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.2.2018Danes bo v glavnem oblačno, zlasti ponekod na Primorskem tudi megleno. Zlasti v zahodni, južni in delu osrednje Slovenije bodo občasno padavine. Meja sneženja bo med 800 in 1200 m nad morjem. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature v alpskih dolinah približno 3, drugje od 7 do 13 °C.
Jutri se bodo padavine okrepile, meja sneženja se bo v notranjosti Slovenije dopoldne od severa postopno spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem v začetku v glavnem rahla burja, ki se bo v noči iz petka na soboto okrepila. Zjutraj bodo temperature v glavnem od 0 do 5, popoldne pa približno 0, le na Primorskem od 6 do 9 °C.

Opozorilo: V petek sredi dneva in popoldne pričakujemo v notranjosti Slovenije močnejše sneženje. Sneg bo moker in lahko povzroča težave zlasti v prometu. Povečala se bo tudi nevarnost snežnih plazov.
V soboto bo v začetku oblačno, sneženje bo čez dan postopno ponehalo, najkasneje na jugovzhodu Slovenije. Pihal bo severni do severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja, ki bo zvečer oslabela. Proti večeru se bo od severozahoda začelo jasniti.
V nedeljo bo pretežno jasno, zlasti na Primorskem in Notranjskem občasno zmerno oblačno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 5. do 10. februarja 2018

V prihodnjem tednu bodo naši kraji pogosto pod vplivom ciklonskih območij, ki bodo nastala nad Sredozemljem.

Od ponedeljka do sobote bo večinoma oblačno vreme z občasnim sneženjem. Temperature bodo primerne letnemu času.


Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno, padavine bodo zajele večji del sosednjih pokrajin, le vzhodno od Slovenije bo še suho. Pihal bo jugozahodnik, ob Jadranu jugo.
Jutri bo oblačno s padavinami. V severni Italiji in ob Jadranu bo deževalo, drugje bo dež prešel v sneg.


Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno, občasno tudi megleno. Zlasti na območju Julijskih Alp bo snežilo do višje ležečih dolin. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov približno -6 °C.

Jutri bo oblačno ter tudi megleno. Snežilo bo. Šibak do zmeren veter južnih smeri bo popoldne obračal na severovzhodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov približno -8 °C.

Vremenski pojavi na dan 1. februar:
1.2.1952
V severozahodni Sloveniji je drugi dan zapored močno snežilo, prej debela snežna odeja se je še precej odebelila. V Bovcu so zjutraj naslednjega dne izmerili 169 centimetrov visoko snežno odejo (48 ur prej 74 centimetrov), pri Domu na Komni 270 centimetrov (187 centimetrov), na Planini pod Golico 195 centimetrov (112 centimetrov), pri izviru Soče 211 centimetrov (130 centimetrov) in v Bohinjski Bistrici 140 centimetrov (78 centimetrov).

1.2.1987
Mesec februar se je začel z debelo snežno odejo v notranjosti Slovenijo in močnim jutranjim mrazom predvsem v severnem delu Slovenije. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu se je ohladilo do minus 26,0 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinju do minus 25,2 stopinj C, v Volčjem Potoku pri Kamniku do minus 24,4 stopinj C in v Mozirju do minus 22,2 stopinj C. V visokogorju je bilo bistveno topleje, na Kredarici je bila minimalna temperatura le minus 8,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog St Augustine Beach FL | flickr hike