Sobota, 5. december 2020, 01:11
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.12.2018

Vremenska napoved - 8. december 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 8. december 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.12.2018Popoldne se bo od severozahoda delno zjasnilo, burja na Primorskem bo ponehala. Čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 9, na Primorskem približno 12 °C.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bo lahko nastala kakšna kratkotrajna ploha. Pihal bo jugozahodnik, ki bo popoldne oslabel. Zjutraj bodo najnižje temperature od -1 do 4, ob morju približno 6, čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 12 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek in torek bo spremenljivo oblačno, zlasti v ponedeljek popoldne bodo v notranjosti nastale posamezne kratkotrajne plohe.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. decembra 2018

Nad Alpami bodo prevladovali dokaj močni severozahodni višinski zračni tokovi. V višinah bo k nam pritekal razmeroma hladen zrak, padavine pa bodo pogoste zlasti na severni strani Alp.

V sredo bo precej jasno. Od četrtka do ponedeljka kaže na spremenljivo oblačno vreme, vendar omembe vrednih padavin ne pričakujemo. Temperature bodo ob jutrih v glavnem pod ničlo, ob popoldnevih pa približno 5 stopinj Celzija.Sosednje pokrajine
Popoldne se bo od zahoda jasnilo, burja ob severnem delu Jadrana bo ponehala.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zlasti v krajih severno in vzhodno od nas bodo popoldne nastale kratkotrajne plohe.


Gorski svet
Danes bo v začetku oblačno in megleno s sneženjem, ki bo zgodaj dopoldne ponehalo. Sredi dneva se bo delno zjasnilo. V začetku bo pihal okrepljen severnik, ki bo čez dan slabel in se obračal na severozahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Jutri bo spremenljivo oblačno. Zlasti popoldne lahko nastane kakšna snežna ploha. V prvem delu dneva bo pihal zmeren zahodni do jugozahodnik, popoldne pa šibak do zmeren severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Vremenski pojavi na dan 8. december:
8.12.1978
V nekaterih krajih v severozahodni Sloveniji se je dan začel z najhladnejšim decembrskim jutrom v zadnjih desetletjih. V Ratečah se je več kot noči ohladilo do minus 21,2 stopinj C, na Planini pod Golico do minus 19,6 stopinj C, na Hrušici pri Jesenicah do minus 18,2 stopinj C in v vasi Krn v Zgornjem Posočju do minus 13,5 stopinj C. Popoldne je v nižjih predelih Primorske začelo snežiti, sneženje je več kot noči ponehalo. Zjutraj naslednjega dne so v Komnu na Krasu izmerili 15 centimetrov snega, v Ajdovščini 12 centimetrov, v Novi Gorici 11 centimetrov, v Vedrijanu in v Kubedu 7 centimetrov ter na meteorološki postaji Portorož Beli Križ 3 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Nauru | cottage bing