Ponedeljek, 30. november 2020, 20:32
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.12.2018

Vremenska napoved - 7. december 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 7. december 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.12.2018Popoldne bo zmerno do pretežno oblačno. Zapihal bo jugozahodnik. Temperature bodo od 5 do 10, na vzhodnem delu države in ob morju do 12 °C.
Preko noči se bo povsod nebo pooblačilo, padavine se bodo do jutra od jugozahoda razširile na vso Slovenijo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 5, ob morju približno 7 °C.
Jutri zjutraj bo oblačno s padavinami, meja sneženja bo na približno 800 metrih, v južni Sloveniji tudi nižje. Dopoldne bodo padavine povsod ponehale, najpozneje v jugovzhodni Sloveniji. V prvem delu dneva bo na Primorskem prehodno pihala rahla do zmerna burja. Popoldne se bo delno zjasnilo. Čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 8, na Primorskem do 12 °C.


Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo in ponedeljek bo spremenljivo oblačno, nastale bodo posamezne kratkotrajne plohe. V nedeljo bo pihal jugozahodnik, ki bo popoldne oslabel.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 11. do 16. decembra 2018

Naši kraji bodo v močnem severozahodnem do zahodnem višinskem toku. V višinah bo pritekal razmeroma hladen zrak.

Do četrtka bo večinoma spremenljivo oblačno vreme, vmes pa bodo tudi obdobja pretežno jasnega vremena. Zlasti popoldne bodo lahko nastale posamezne kratkotrajne plohe, tudi snežne. Nekaj več oblačnosti bo predvidoma v petek in soboto, ko se bo povečala možnost za rahle snežne padavine.Sosednje pokrajine
Danes bo zmerno do pretežno oblačno. Preko noči bodo padavine od zahoda zajele vse sosednje pokrajine.
Jutri dopoldne bodo padavine ponehale. V Kvarnerju bo zjutraj prehodno zapihala zmerna burja. Popoldne se bo delno zjasnilo.


Gorski svet
Danes bo zmerno do pretežno oblačno, popoldne ponekod v Notranjskih hribih in zahodnih Julijcih tudi megleno. Krepil se bo jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Jutri bo v začetku oblačno in megleno s sneženjem, ki bo zgodaj dopoldne ponehalo. Sredi dneva se bo delno zjasnilo. Zjutraj bo zapihal okrepljen severnik, ki bo čez dan slabel in se obračal na severozahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Vremenski pojavi na dan 7. december:
7.12.1955
V sredogorju in v nekaterih krajih na vzhodnem delu države je bilo za mesec december neobičajno toplo. Na Miklavžu na Gorjancih (969 m) se je temperatura povzpela do 15,9 stopinj C, na Planini pod Golico (1050 m) so izmerili 15,1 stopinj C, v Mariboru 14,8 stopinj C in pri Domu na Komni (1520 m) 13,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Durban | hike abc