Ponedeljek, 30. november 2020, 17:30
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
6.12.2018

Vremenska napoved - 6. december 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 6. december 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 6.12.2018Popoldne bodo manjše padavine ponehale, na zahodnem delu države se delno zjasnilo. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 5, na Primorskem do 11 °C.
Jutri v prvem delu dneva bo po kotlinah megla, drugje bo delno jasno. Popoldne bo začel pihati jugozahodnik, na vzhodnem delu države države bo še deloma jasno, drugje pretežno oblačno. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 2, ob morju do 7, čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 10, na vzhodnem delu države in ob morju do 12 °C.


Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz petka na soboto se bo dež od jugozahoda razširil na večji del države. V soboto zjutraj bo oblačno s padavinami, ki bodo dopoldne ponehale. Meja sneženja se bo spuščala, vendar predvidoma ne do nižin. Popoldne se bo delno zjasnilo, na Primorskem bo pihala rahla do zmerna burja.
V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno, popoldne bodo nastajale plohe.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 10. do 15. decembra 2018

V ponedeljek bomo pod vplivom severozahodnih vetrov, ki bodo k nam prinašali hladnejši zrak. Sredi prihodnjega tedna bo nad severno Evropo nastalo območje visokega zračnega tlaka, ki se bo razširilo tudi proti osrednji Evropi. Ob koncu tedna pa bomo ponovno pod vplivom jugozahodni vetera.

Do konca tedna bo sledilo obdobje bolj hladnega vremena, v ponedeljek in torek lahko nastane kakšna ploha, tudi snežna. Ob koncu tedna se bo pod vplivom jugozahodni vetera ponovno nekoliko otoplilo. V petek in soboto so zlasti na zahodnem delu države možne padavine.Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno oblačno in v glavnem brez padavin, v krajih zahodno od nas se delno zjasnilo.
Jutri v prvem delu dneva bo ponekod po kotlinah megla. Popoldne bo v krajih zahodno od nas in ob Jadranu pretežno oblačno, drugje bo delno jasno.


Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno, občasno tudi megleno. Ponekod bo v prvem delu dneva rahlo snežilo. Popoldne se bo od zahoda delno zjasnilo. Pihal bo v glavnem šibak severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne se bo oblačnost od jugozahoda povečala. Pihal bo v glavnem šibak do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Vremenski pojavi na dan 6. december:
6.12.1903
Zlasti na Gorenjskem je močno deževalo in snežilo, do jutra naslednjega dne je v veliko krajih padlo nad 100 milimetrov padavin v enem dnevu. V Leskovici na Škofjeloškem so namerili 159 milimetrov, v Bohinjski Bistrici 138 milimetrov, v Tržiču 120 milimetrov, v Kranju 115 milimetrov in v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 86 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Gaeta | hike