Torek, 1. december 2020, 08:57
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.12.2018

Vremenska napoved - 4. december 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 4. december 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.12.2018Popoldne bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, ob morju bo v začetku še nizka oblačnost. Čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 13 °C.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. V prvem delu dneva bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo zapihala rahla burja. Jutranje temperature bodo približno 0, na Primorskem približno 6, čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 7, na Primorskem do 12 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo pretežno oblačno. V prvem delu dneva bodo občasne manjše padavine, po nižinah v glavnem kot rahel dež.
V petek bo zapihal jugozahodnik. Na vzhodnem delu države države bo deloma jasno, drugje pa pretežno oblačno, vendar do večera še v glavnem brez padavin.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. decembra 2018

V soboto nas bo prešla hladna vremenska fronta. Za njo bo od severa proti Alpam pritekal hladen polarni zrak. V sredini prihodnjega tedna bo nad severno Evropo nastalo območje visokega zračnega tlaka, ki se bo razširilo tudi proti osrednji Evropi.

V soboto bodo padavine zajele vso Slovenijo, meja sneženja se bo ob koncu padavin predvidoma spustila pod 1000 m nadmorske višine. Od nedelje do četrtka kaže na hladnejše vreme v glavnem brez padavin.Sosednje pokrajine
Popoldne bo deloma jasno.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla burja.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Pihal bo rahel do zmeren severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod pa tudi megleno. Pihal bo v glavnem šibak severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -6 °C.

Vremenski pojavi na dan 4. december:
4.12.1979
V večjem delu jugozahodne Slovenije je bilo popoldne najtoplejše v mesecu decembru v zadnjih desetletjih. V Komnu na Krasu se je živo srebro povzpelo do 19,0 stopinj C, v Novi vasi na Blokah do 18,0 stopinj C, v Novi Gorici do 17,6 stopinj C, v Ilirski Bistrici do 17,5 stopinj C in v Postojni do 16,7 stopinj C.

4.12.1997
V nekaterih krajih v vzhodni polovici Slovenije so zjutraj izmerili neobičajno veliko 24 urno višino padavin za mesec december. V Rogaški Slatini je padlo 78 milimetrov, v Ložicah na Kozjanskem 74 milimetrov, v Lovrencu na Pohorju 68 milimetrov, v Framu 61 milimetrov in na Bizeljskem 59 milimetrov padavin.

4.12.2010
On that, previous or following day some weather stations reported the deepest snow cover in the first half of Mesec december so far. At Vogel (1535 m) there was 180 centimetrov of snow, in Vojsko above Idrija (1067 m) they measured 105 centimetrov, in Topol pri Medvodah 65 centimetrov, in Kočevje and Lesce 56 centimetrov and in Novo mesto 46 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Taean | flickr hike