Četrtek, 3. december 2020, 13:59
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
31.12.2018

Vremenska napoved - 31. december 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > december > 31. 12. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 31. december 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 31.12.2018Popoldne bo zmerno do pretežno oblačno, več jasnine bo na severovzhodu, kjer bo pihal veter severnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 7, na Primorskem do 10 °C.
Zvečer in preko noči bo v notranjosti prehodno več oblačnosti, niso izključene manjše padavine. Na Primorskem bo zapihala rahla burja.
Jutri se bo delno zjasnilo, v prvem delu dneva bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Na severovzhodu bo čez dan prehodno zapihal jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -4 do 0, ob morju približno 4, čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 6, na Primorskem do 10 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz torka na sredo se bo nebo pooblačilo, prehodno lahko rahlo dežuje. Čez dan se bo ranebo zjasnilo, zapihal bo okrepljen severnik.
V četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, popoldne in zvečer lahko zlasti na severnem delu države države nastane kakšna snežna ploha. Hladneje in vetrovno bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 4. do 9. januarja 2019

Naši kraji bodo na robu območja visokega zračnega tlaka s središčem nad zahodno Evropo, od severa pa bodo prek vzhodne in deloma srednje Evrope potovale vremenske motnje. Nad našimi kraji bodo prevladovali okrepljeni severni vetrovi.

Od četrtka do nedelje bo lahko občasno rahlo snežilo, vendar količine padavin ne bodo velike. V četrtek in petek bo vetrovno. Ohladilo se bo. Jutranje temperature bodo približno -5 °C, čez dan bodo najvišje temperature pa v četrtek in petek približno ničle, potem pa v glavnem do 5 °C. Tudi do sredine prihodnjega tedna bo vztrajalo v glavnem brez padavin vreme s povprečnimi temperaturami.Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih vzhodno in zahodno od nas delno jasno. Drugje bo v začetku zmerno do pretežno oblačno in v glavnem suho. Preko noči bo v krajih severno od nas rahlo snežilo, drugje bo ostalo v glavnem brez padavin. Pihal bo severni do severovzhodnik, ob severnem delu Jadrana rahla do zmerna burja.
Jutri se bo deloma ranebo zjasnilo, čez dan bo pretežno jasno. Burja ob severnem delu Jadrana bo slabela.


Gorski svet
bo v začetku pretežno oblačno, popoldne se bo oblačnost trgala. Zvečer se bo oblačnost znova zgostila, v sredogorju in visokogorju bo tudi megleno. Več jasnine bo v zahodnih Julijcih. V sredogorju bo pihal zmeren, v visokogorju pa močan veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -8 °C.

Jutri zjutraj se bo oblačnost od zahoda umikala. Čez dan bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo rahel do zmeren veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -1 °C.

Vremenski pojavi na dan 31. december:
31.12.1906
Leto se je v večjem delu države končalo z debelo snežno odejo in močnim mrazom. V Dolenjem Medvedjem selu pri Trebnjem je termometer ob 7. uri pokazal minus 27,2 stopinj C, snežna odeja je bila visoka 61 centimetrov; v Žireh so pri 68 centimetrov visoki snežni odeji izmerili minus 25,5 stopinj C, v Postojni pri 45 centimetrov snega minus 23,2 stopinj C in v Bohinjski Bistrici minus 18,8 stopinj C pri 75 centimetrov snega. V Celju je bila minimalna jutranja temperatura minus 24,0 stopinj C in višina snega 70 centimetrov, v Ljubljani pa minus 19,8 stopinj C pri 71 centimetrov snega.

31.12.1976
Jugozahodni do zahodni veter je iz nekaterih kotanj z močnim temperaturnim obratom v jutranjem času spihal hladen zrak, tako da se je v nekaj urah ogrelo za 20 stopinj C. V Novi vasi na Blokah se je v pretekli noči še ohladilo do minus 25,3 stopinj C, ob 7. uri zjutraj pa je bilo ob vetru minus 3,2 stopinj C. Podobno je bilo na Rakitni, kjer se je do 7. ure zjutraj segrelo z minus 24,0 stopinj C na minus 4,5 stopinj C. Zvečer je veter prevetril tudi nekatere nižine v vzhodnem delu Slovenije, zato je bila razlika v temperaturi med prepihanimi in zatišnimi kraji zelo velika: v Slovenskih Konjicah je bilo ob devetih zvečer 3,3 stopinj C, na Pragerskem minus 10 stopinj C, v Murski Soboti pa celo minus 15,7 stopinj C!

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Texel | webcams bing