Ponedeljek, 30. november 2020, 21:47
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
30.12.2018

Vremenska napoved - 30. december 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > december > 30. 12. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 30. december 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 30.12.2018Popoldne bo na zahodnem delu države jasno, drugje zmerno, občasno tudi pretežno oblačno. Proti večeru bo zlasti v severni Sloveniji zapihal veter severnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 7, na Primorskem do 11 °C.
Jutri bo v začetku zmerno oblačno in v glavnem suho, popoldne pa bo več jasnine. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 0, ob morju približno 2, čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 7, na Primorskem do 12 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek in sredo kaže na dokaj jasno vreme, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. V sredo bo ponovno zapihal severnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 3. do 8. januarja 2019

Naši kraji bodo v glavnem na robu območja visokega zračnega tlaka s središčem nad zahodno Evropo, od severa pa bodo prek vzhodne in deloma srednje Evrope potovale vremenske motnje. Nad našimi kraji bodo prevladovali severni vetrovi.

Od četrtka do torka bo lahko občasno rahlo snežilo, vendar količine padavin ne bodo velike. Zlasti v četrtek in petek bo bolj vetrovno. Jutranje temperature bodo približno -5 °C, čez dan bodo najvišje temperature pa v četrtek in petek približno ničle, potem pa v glavnem do 5 °C.Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih zahodno od nas delno jasno, drugje bo zmerno do pretežno oblačno. V Alpah se bo krepil veter severnih smeri.

Jutri bo v krajih zahodno od nas delno jasno. Drugje bo v začetku zmerno do pretežno oblačno in v glavnem suho, čez dan pa se bo oblačnost trgala. Pihal bo severni do severovzhodnik, ob severnem delu Jadrana burja.


Gorski svet
Danes bo zmerno, na vzhodnem delu države občasno pretežno oblačno. V začetku bo pihal rahel do zmeren veter severnih smeri, ki se bo čez dan krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, popoldne bo več sonca. Pihal bo v glavnem okrepljen veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -8 °C.

Vremenski pojavi na dan 30. december:
30.12.1968
Predvsem na Gorenjskem je bilo jutro rekordno mrzlo za mesec december in tudi čez dan je temperatura ostala globoko pod lediščem. Na Letališču Brnik se je ohladilo na minus 22,6 stopinj C, v Ratečah in Žireh na minus 21,4 stopinj C, v Radovljici na minus 19,8 stopinj C in v Ljubljani na minus 15,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Monterrico | hiking