Četrtek, 3. december 2020, 13:49
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.12.2018

Vremenska napoved - 28. december 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > december > 28. 12. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 28. december 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.12.2018Popoldne se bo oblačnost od severa postopno zmanjšala. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 8 °C.
Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, po nekaterih nižinah bo lahko megleno. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do -2, ob morju približno 2, čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 8, na Primorskem do 11 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Na severovzhodu bodo občasno možne manjše padavine. Zapihal bo severozahodnik. V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno in v glavnem brez padavin.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 1. do 6. januarja 2019

V torek in sredo bodo naši kraji še na robu območja visokega zračnega tlaka s središčem nad zahodno Evropo. Predvidoma v četrtek bo od severa proti osrednji Evropi prodrl polarni zrak, ki pa se bo proti koncu tedna postopno že pomikal proti vzhodu.

V začetku kaže na suho in deloma jasno vreme, po nekaterih nižinah bo v dopoldanskem času megla. V četrtek bo ob prehodu hladne fronte verjetnost za padavine nekoliko povečana. V drugi polovici tedna bo hladneje in vetrovno, ohladitev bo bolj občutna v višinah.


Sosednje pokrajine
Popoldne pa se bo od severa postopno jasnilo.
Jutri bo jasno, v Panonski nižini ter po kotlinah avstrijske Koroške bo dolgotrajna megla. Ob Jadranu bo zapihala rahla burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno oblačno, popoldne pa se bo nebo zjasnilo. Pihal bo rahel, na Pohorju zmeren severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa približno -1 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več v popoldanskem času. Pihal bo rahel do zmeren severni do severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Vremenski pojavi na dan 28. december:
28.12.1996
Čez dan je bilo zaradi dotekajočega hladnega arktičnega zraka, v notranjosti države pa tudi oblačnega vremena, zelo mrzlo. Na Planini pod Golico se temperatura ni dvignila nad minus 13,0 stopinj C, v Kočevju se je "ogrelo" le do minus 11,9 stopinj C, v Postojni do minus 11,0 stopinj C, v Novem mestu do minus 10,6 stopinj C, v Murski Soboti do minus 10,3 stopinj C, v Mariboru do minus 9,9 stopinj C, v Ljubljani do minus 9,0 stopinj C in na Letališču Portorož do minus 4,6 stopinj C.

28.12.1999
Od zahoda nas je prešel izrazit sekundarni ciklon, zato je bil zračni tlak izjemno nizek. V Biljah je tlak, preračunan na morski nivo, padel na 973 hPa, v Novem mestu na 979 hPa, v Ljubljani na 980 hPa in v Murski Soboti na 981 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Punakaiki | hike