Nedelja, 29. november 2020, 06:15
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
24.12.2018

Vremenska napoved - 24. december 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > december > 24. 12. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 24. december 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 24.12.2018Popoldne se bo od severa jasnilo. Zapihal bo severni do severozahodnik, zvečer na Primorskem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 10, na Primorskem in v Beli krajini približno 12 °C.
Jutri bo na zahodnem delu države pretežno jasno, drugje pa delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Jutranje temperature bodo od -5 do 0, ob morju približno 4, čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 7, na Primorskem približno 10 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo in v četrtek bo pretežno jasno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla, na Primorskem pa se občasno lahko pojavi nizka oblačnost.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 28. decembra 2018 do 2. januarja 2019

Naši kraji bodo v območju visokega zračnega tlaka. V višinah bodo prevladovali vetrovi severnih smeri. Prehod neizrazite hladne fronte pričakujemo v noči z nedelje na ponedeljek.

Kaže na suho in deloma jasno vreme. Do nedelje bo v prvem delu dneva po nekaterih nižinah megla, v bližini morja pa se bo pojavljala nizka oblačnost. V začetku tedna se bo nekoliko ohladilo, na Primorskem bo zapihala burja.


Sosednje pokrajine
Popoldne se bo od severa jasnilo. Zapihal bo veter severnih smeri, ob Jadranu pa rahla do zmerna burja.
Jutri bo v krajih zahodno od nas in ob severnem delu Jadrana pretežno jasno, drugje bo zmerno do pretežno oblačno.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno oblačno s kakšno snežno ploho, čez dan se bo jasnilo. V začetku bo pihal zmeren do močan veter zahodnih smeri, čez dan pa bo zapihal zmeren do močan severnik. Hladilo se bo, na 1500 m bo zjutraj približno 4, zvečer pa -3, na višini 2500 metrov pa zjutraj približno 0, zvečer pa -9 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Baza oblakov bo v glavnem nad vrhovi. Pihal bo zmeren severni do severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura -4, na višini 2500 metrov pa približno -9 °C.

Vremenski pojavi na dan 24. december:
24.12.1963
Nad osrednjo in jugovzhodno Evropo se je zadrževal izjemno močan anticiklon, v Sloveniji so bile izmerjene rekordno visoke vrednosti zračnega tlaka. Ob 7. uri zjutraj je tlak, preračunan na morski nivo, v Murski Soboti znašal 1052 hPa, v Mariboru 1051 hPa, v Novem mestu 1050 hPa in v Ljubljani 1049 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Dalatangi | mountaineering