Torek, 1. december 2020, 09:55
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
23.12.2018

Vremenska napoved - 23. december 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > december > 23. 12. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 23. december 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 23.12.2018Popoldne bo v jugozahodni in ponekod v osrednjem delu države pretežno oblačno, drugje delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 10 °C.
Preko noči bo ponekod na Primorskem in Notranjskem rosilo ali rahlo deževalo. V višjih legah in ponekod po nižinah bo zapihal okrepljen jugozahodnik.
Jutri bo v prvem delu dneva pretežno oblačno, pojavljale se bodo kratkotrajne krajevne padavine. Popoldne se bo pričelo jasniti. Zjutraj bo ponekod še pihal jugozahodnik, sredi dneva bo zapihal severnik, popoldne na Primorskem v glavnem rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 6, ponekod na Gorenjskem in Koroškem malo pod 0, čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 8, na Primorskem do 11 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, v sredo pa pretežno jasno. V prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla, po nižinah Primorske pa se občasno lahko pojavi nizka oblačnost.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 27. decembra 2018 do 1. januarja 2019

Naši kraji bodo v območju visokega zračnega tlaka, v višinah bodo prevladovali severni vetrovi, s katerimi bo v začetku pritekal razmeroma topel, od sobote naprej, ko je razvoj vremena še nekoliko negotov, pa hladnejši zrak.

Od četrtka do sobote bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. V prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla. Od nedelje do torka bo predvidoma več oblačnosti in zlasti v nedeljo niso povsem izključene kratkotrajne manjše padavine. V začetku tedna naj bi na Primorskem zapihala burja.Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V Alpah in Kvarnerju se bodo zvečer začele pojavljati manjše padavine.
Jutri bo v začetku več oblačnosti, v krajih zahodno od nas bo suho, drugje pa bodo prehodno manjše padavine. Popoldne se bo jasnilo. Zapihal bo veter severnih smeri, ob Jadranu pa popoldne rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, ki bo nad vrhovi. Popoldne se bodo v zahodnih Julijcih in južno od Bohinjskega grebena ter v Notranjskih hribih začeli nabirati oblaki. V prvem delu dneva bo pihal rahel do zmeren severozahodni veter, popoldne se bo veter obračal na jugozahodno smer in se preko noči še okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Jutri bo v začetku pretežno oblačno s kakšno snežno ploho, čez dan se bo jasnilo. V začetku bo pihal zmeren do močan veter zahodnih smeri, čez dan bo zapihal zmeren do močan severnik. Hladilo se bo, na 1500 m bo zjutraj približno 4, zvečer pa -3, na višini 2500 metrov pa zjutraj približno 0, zvečer pa -9 °C.

Vremenski pojavi na dan 23. december:
23.12.2006
Nad osrednjim, zahodnim in južnim delom Evrope se je raztezalo območje visokega zračnega tlaka, pri nas so bile izmerjene zelo visoke vrednosti. V Ljubljani je znašala najvišja vrednost na morski nivo preračunanega tlaka 1044 hPa, v Mariboru 1043 hPa, v Novem mestu 1041 hPa in v Portorožu 1037 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog El Hoceima | flickr hike