Torek, 24. november 2020, 18:45
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.12.2018

Vremenska napoved - 22. december 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > december > 22. 12. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 22. december 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.12.2018Popoldne bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji pretežno oblačno, ponekod na Primorskem pa tudi megleno in tam bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Drugje po Sloveniji bo delno jasno. Veter zahodnih smeri bo slabel. Čez dan bodo najvišje temperature v glavnem od 5 do 13, v Beli krajini do 15 °C.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah v notranjosti megla. Popoldne bo ob morju in v nižjih legah Primorske ponovno več nizke oblačnosti Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 1, ob morju približno 5, čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 8, na Primorskem in jugovzhodu do približno 11 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.

V ponedeljek bo dopoldne oblačno, prehodno bo možen rahel dež. Popoldne se bo oblačnost trgala. V začetku bo ponekod pihal jugozahodni veter, ki se bo popoldne obračal v severnik, zvečer pa bo na Primorskem zapihala rahla do zmerna burja.
V torek bo v začetku pretežno oblačno, čez dan se bo delno ranebo zjasnilo. Ohladilo se bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. do 31. decembra 2018

Od srede do ponedeljka bo nad zahodno in srednjo Evropo, Alpami in zahodnim Balkanom območje visokega zračnega tlaka. V začetku bo k nam v višinah dotekal nekoliko toplejši zrak, od petka do ponedeljka pa ponovno hladnejši.

Od srede do ponedeljka bo večinoma suho vreme. Po nižinah bo pogosto megleno. Nekoliko ohladilo se bo, dnevne temperature bodo približno 5 °C.Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih severno in vzhodno od nas delno jasno, drugje pretežno oblačno. Zlasti ponekod v krajih južno od nas bo občasno deževalo. Še bo pihal jugozahodnik.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla.


Gorski svet
Danes bo v visokogorju ter v vzhodnem delu slovenskih gora precej jasno, le po nekaterih vrhovih se bodo lahko nabirali oblaki. Drugje bo pretežno oblačno ter ponekod megleno. V predgorju Julijskih Alp bo občasno rahlo rosilo ali snežilo. Pihal bo zmeren, v začetku ponekod tudi okrepljen zahodni veter, ki bo popoldne počasi slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 3 do 5, na višini 2500 metrov pa približno -1 °C.

Jutri bo zmerno občasno tudi pretežno oblačno, vendar bo šlo v glavnem za srednjo in visoko oblačnost. Popoldne bo predgorje Julijskih Alp znova v nizki oblačnosti. Pihal bo rahel, popoldne tudi zmeren veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa -3 °C.

Vremenski pojavi na dan 22. december:
22.12.1969
Večji del Slovenije je prekrivala debela snežna odeja, v zatišnih krajih je bilo jutro izjemno mrzlo, v nekaterih krajih najhladnejše decembrsko v zadnjih 100 letih. V Murski Soboti se je ohladilo do minus 27,6 stopinj C, v Ambrusu na Dolenjskem do minus 25,5 stopinj C, v Blagušu v Slovenskih goricah do minus 24,8 stopinj C, na Pragerskem do minus 24,7 stopinj C, v Kočevju do minus 23,4 stopinj C in v Šmarju-Sapu do minus 22,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sao Paulo | hike bing