Sobota, 28. november 2020, 00:46
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
20.12.2018

Vremenska napoved - 20. december 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > december > 20. 12. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 20. december 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 20.12.2018Popoldne bo pretežno oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Do večera bodo padavine povsod ponehale. Čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 3, na Primorskem do 9 °C.
Jutri bo v vzhodni Sloveniji občasno delno jasno, drugje bo pretežno oblačno. Ponekod na Primorskem bo tudi megleno in v glavnem brez padavin. V višjih legah in ponekod po nižinah bo pihal okrepljen jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -4 do 0, na Primorskem od 1 do 5, čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 7, ob morju približno 9 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo v vzhodni Sloveniji delno jasno, drugje bo pretežno oblačno. Ponekod na Primorskem bo tudi megleno, tam lahko občasno rosi ali rahlo dežuje. Pihal bo veter zahodnih smeri. V nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 24. do 29. decembra 2018

V ponedeljek nas bo prešla oslabljena vremenska fronta. Od torka do sobote bo nad srednjo Evropo, Alpami in zahodnim Balkanom območje visokega zračnega tlaka.

V ponedeljek bodo ob prehodu vremenske fronte možne manjše krajevne padavine. Od torka do sobote bo brez padavin, dnevne temperature bodo približno 5 °C.Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo do večera povsod ponehale.
Jutri bo vzhodno od Slovenije delno jasno. Drugje bo večinoma pretežno oblačno vreme. Ponekod bo pihal jugozahodnik.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, zlasti dopoldne bo občasno rahlo snežilo, popoldne se bodo oblaki ponekod trgali. V začetku bo pihal rahel do zmeren jugozahodni veter, ki bo popoldne oslabel in se obračal na severne in vzhodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Jutri bo v visokogorju ter na Pohorju precej jasno, v sredogorju Julijskih in Kamniških Alp pa pretežno oblačno ter ponekod megleno. Zjutraj bo pihal rahel do zmeren zahodnik, ki se bo čez dan še okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Vremenski pojavi na dan 20. december:
20.12.1927
Hud mraz, v nekaterih krajih se je ohladilo pod minus 20 stopinj C. Na Rakitni je bila najnižja jutranja temperatura minus 27,5 stopinj C, v Babnem Polju so izmerili minus 26,4 stopinj C, v Žireh minus 22,2 stopinj C, v Ljubljani in Gornjem Lenartu pri Brežicah pa minus 19,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Hamnoy | vreme