Sreda, 2. december 2020, 00:47
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.12.2018

Vremenska napoved - 2. december 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 2. december 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.12.2018Popoldne bo v severovzhodni Soveniji delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 10 °C.
Jutri bo pretežno oblačno, v prvem delu dneva bo občasno ponekod rahlo deževalo. Popoldne se bo delno zjasnilo. Ponekod bo še pihal jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 6, ob morju 8, čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 12 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo v glavnem jasno, v prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla. Tudi v sredo bo brez padavin.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. decembra 2018

Do petka bodo naši kraji v območju zahodnih do severozahodnih višinskih vetrov, v višinah bo pritekal razmeroma topel zrak. Ob koncu tedna pa se bo nad srednjo Evropo in osrednjim Sredozemljem poglobilo ciklonsko območje. Hladna fronta nas bo prešla predvidoma v soboto. Za njo bo od severa pritekal hladnejši in bolj suh zrak.

Do vključno petka se bo oblačnost spreminjala. Večinoma bo brez padavin. Deževno vreme bo v soboto, meja sneženja se bo ob koncu padavin spustila pod 1000 m nadmorske višine. Od nedelje do torka kaže na suho in hladnejše vreme.Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih severno od nas delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Drugje bo večinoma oblačno vreme. V Kvarnerju bo občasno rahlo deževalo.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, zlasti v krajih južno od nas bo občasno deževalo.


Gorski svet
Danes bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju delno jasno. Drugje bo pretežno oblačno in ponekod megleno. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -1 °C.

Jutri bo dopoldne oblačno in megleno z manjšimi padavinami, nad 1500 m kot sneg. Popoldne bo suho, zlasti v vzhodnih Karavankah in na Pohorju se bo delno ranebo zjasnilo. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Vremenski pojavi na dan 2. december:
2.12.1976
Nad Evropo je bil neobičajno globok in obsežen ciklon, pri nas je bil izmerjen najnižji zračni tlak po letu 1950. V Novem mestu je popoldne tlak, preračunan na morski nivo, padel na 967 hPa, na Letališču Maribor na 968 hPa, v Ljubljani in Portorožu pa na 969 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Koper | hike.uno