Torek, 1. december 2020, 09:12
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
19.12.2018

Vremenska napoved - 19. december 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > december > 19. 12. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 19. december 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 19.12.2018Popoldne bo pretežno oblačno in ponekod zamegljeno. Temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem od 4 do 8 °C.
Preko noči bo oblačno, v drugi polovici noči se bodo na zahodnem delu države začele pojavljati padavine, ki bodo do jutra zajele tudi osrednje in južne kraje. Po nižinah v notranjosti bo deloma deževalo, deloma snežilo, možna bo poledica. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 0, na Primorskem od 3 do 7 °C.
Jutri bo oblačno, manjše padavine se bodo razširile tudi nad vzhodno Slovenijo in do večera povsod ponehale. Po nižinah bo čez dan v glavnem rahlo deževalo. Čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 3, na Primorskem do 9 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek in soboto bo pretežno oblačno, obdobja delno jasnega vremena bodo v vzhodni Sloveniji. V višjih legah in ponekod po nižinah bo pihal okrepljen jugozahodnik. Topleje bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 23. do 28. decembra 2018

V nedeljo in ponedeljek bo nad nami pihal okrepljen jugozahodnik, s katerim bo pritekal topel in vlažen zrak. V torek se bo nad srednjo Evropo, Alpami in zahodnim Balkanom krepilo območje visokega zračnega tlaka, veter v višinah se bo obrnil na severovzhodno smer, pritekal bo hladnejši zrak.

V nedeljo bo delno jasno, občasno ponekod pretežno oblačno. V ponedeljek bo nekaj jasnine v vzhodni Sloveniji, drugje bo večinoma oblačno vreme. Jugozahodnik se bo nekoliko okrepil. V torek bodo ob prehodu hladne fronte krajevne padavine. Od srede do petka bo suho in hladnejše vreme, največ sonca bo na Primorskem, kjer bo pihala burja. Drugje bo občasno več oblačnosti.Sosednje pokrajine
Danes bo zmerno do pretežno oblačno in ponekod zamegljeno.
Jutri bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo do večera povsod ponehale. Zjutraj bo na severnem delu Jadrana pihal jugo.


Gorski svet
Danes v prvem delu dneva bo nad približno 1300 m še delno jasno, potem se bo nebo pooblačilo. Nižje bo megleno ali oblačno. Pihal bo rahel jugozahodnik, ki se bo popoldne okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -1 °C.

Jutri bo oblačno in megleno, občasno bo rahlo snežilo. V začetku bo pihal rahel do zmeren jugozahodni veter, popoldne bo veter oslabel in se obračal na severne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Vremenski pojavi na dan 19. december:
19.12.1963
Drugi dan zapored zelo mrzlo jutro v dobršnem delu Slovenije, na nekaterih meteoroloških postajah je bila izmerjena najnižja decembrska temperatura v zadnjih desetletjih. V Novi vasi na Blokah se je temperatura spustila do minus 27,5 stopinj C, v Zgornjih Bitnjah pri Kranju z minus 24,0 stopinj C ni bilo dosti manj mrzlo; v Radovljici je termometer pokazal minus 22,4 stopinj C, v Gornjem Gradu minus 20,3 stopinj C, v Slovenskih Konjicah minus 20,0 stopinj C in v Ljubljani minus 16,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Coz. Spadaro | hochfeiler