Sreda, 2. december 2020, 00:28
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
18.12.2018

Vremenska napoved - 18. december 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > december > 18. 12. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 18. december 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 18.12.2018Popoldne bo precej jasno, po nekaterih nižinah v notranjosti se bo še zadrževala megla ali nizka oblačnost, ki se bo počasi trgala. Ponekod na Primorskem bo pihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 3, na Primorskem do 10 °C.
Jutri bo v začetku delno jasno, po nižinah v notranjosti pa bo precej megle in nizke oblačnosti. Čez dan se bo postopno nebo pooblačilo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -10 do -2, ob morju malo nad 0, čez dan bodo najvišje temperature v krajih z dolgotrajnejšo meglo približno 0, drugje od 2 do 5, ob morju približno 8 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše na jugozahodnem delu države. Po nižinah v notranjosti bo deloma deževalo deloma snežilo, na začetku bo možna tudi poledica. V petek bo zmerno do pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. Čez dan bo zapihal jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 22. do 27. decembra 2018

V višinah bo prevladoval zahodni do severozahodni zračni tok, pri tleh pa bo večino časa območje visokega zračnega tlaka, ki bo prehodno oslabelo ob prehodih vremenskih motenj čez srednjo Evropo proti vzhodu. Nad naše kraje bo dotekal toplejši in občasno bolj vlažen zrak. Okrog božiča se poveča možnost za nastanek ciklonskega območja nad severnim Sredozemljem.

Od petka dalje bo vreme suho in v glavnem oblačno, več jasnine bo na vzhodnem delu države. Pihal bo veter zahodnih smeri, ki bo prinesel otoplitev. Od sobote do ponedeljka bodo jutranje temperature približno ledišča, najvišje temperature pa bodo v glavnem med 5 in 10 °C. Za božične praznike se poveča verjetnost za padavine in tudi ohladitev.Sosednje pokrajine
Popoldne bo jasno, po nižinah pa bo precej megle ali nizke oblačnosti. V Kvarnerju bo še pihala rahla burja.
Jutri bo v začetku precej jasno, po nižinah pa bo megla ali nizka oblačnost, ki se bo ponekod čez dan razkrojila. Od zahoda se bo čez dan nebo pooblačilo.


Gorski svet
Danes bo v sredogorju in visokogorju pretežno jasno. Zgornja meja nizke oblačnosti bo na višini približno 1200 m. Pihal bo rahel do zmeren severni do severovzhodnik, ki bo popoldne oslabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -8 °C.

Jutri bo v začetku pretežno jasno, sredi dneva bo oblačnost v višjih slojih začela naraščati. Pihal bo rahel jugozahodnik, ki se bo popoldne okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Vremenski pojavi na dan 18. december:
18.12.1963
Neobičajno mrzlo decembrsko jutro. Na Rudnem polju na Pokljuki je bila minimalna temperatura minus 27,0 stopinj C, v Žireh so namerili minus 23,9 stopinj C, na Zgornjem Jezerskem minus 21,4 stopinj C, v Ilirski Bistrici minus 20,6 stopinj C in v Godnjah na Krasu minus 13,9 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Capo Palinuro | hochfeiler