Nedelja, 29. november 2020, 06:00
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.12.2018

Vremenska napoved - 17. december 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > december > 17. 12. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 17. december 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.12.2018Popoldne se bo od severozahoda jasnilo. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 2, na Primorskem do 8 °C.
Jutri bo precej jasno, po nekaterih nižinah v notranjosti pa se bo večji del dneva zadrževala megla ali nizka oblačnost. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do -1, ob morju približno 2, čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 4, na Primorskem do 10 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo v začetku delno jasno, po nižinah v notranjosti Slovenije pa bo precej megle in nizke oblačnosti. Popoldne se bo oblačnost povečala. V četrtek bo oblačno z občasnimi padavinami, ki se bodo dopoldne pojavljale v glavnem v zahodni polovici države, popoldne pa tudi drugje. Po nižinah v notranjosti bo deloma deževalo deloma snežilo, na začetku bo možna tudi poledica.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 21. do 26. decembra 2018

V višinah bo prevladoval zahodni do severozahodni zračni tok, pri tleh pa bo večino časa območje visokega zračnega tlaka, ki bo prehodno oslabelo ob prehodih vremenskih motenj čez srednjo Evropo proti vzhodu. Nad naše kraje bo dotekal toplejši in občasno bolj vlažen zrak.

Od petka dalje bo vreme suho in v glavnem oblačno. Postopno se bo nekoliko otoplilo. Morda bo kakšna vremenska fronta vplivala na vreme pri nas tudi s prehodnimi rahlimi padavinami v začetku naslednjega tedna.Sosednje pokrajine
Danes bo zmerno do pretežno oblačno. Na Hrvaškem se bodo zlasti v prvi polovici dneva še pojavljale padavine, v notranjosti kot sneg, ob morju pa kot dež. Ob Jadranu bo zapihala zmerna burja.
Jutri bo jasno, po nižinah pa bo precej megle ali nizke oblačnosti. V Kvarnerju bo še pihala rahla burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno oblačno, čez dan se bo oblačnost tanjšala in umikala proti jugu. Pihal bo severovzhodnik, ki se bo popoldne nekoliko okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -8 °C.

Jutri bo precej jasno. Pihal bo rahel do zmeren severni do severovzhodnik, ki bo popoldne oslabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -8 °C.

Vremenski pojavi na dan 17. december:
17.12.1920
Po dolgotrajnemsneženju s prekinitvami je večji del Slovenije prekrivala debela snežna odeja. V Mojstrani je zjutraj snežna odeja merila v višino 117 centimetrov, na Bledu so izmerili 100 centimetrov, v Škofji Loki 90 centimetrov, v Solčavi 85 centimetrov, v Kočevski Reki 77 centimetrov in v Višnji Gori 68 centimetrov snega.

17.12.1989
V večjem delu Slovenije najtoplejši decembrski dan v 20. stoletju, po nižinah je bila povprečna dnevna temperatura od 12 stopinj C do 17 stopinj C. Na meteoroloških postajah v vzhodni Sloveniji je bila izmerjena najvišja decembrska temperatura od začetka meritev. V Dobličah pri Črnomlju, Lendavi in Gornjem Lenartu pri Brežicah se je ogrelo do 21 stopinj C, v Mariboru so izmerili 20,7 stopinj C, v Celju 20,2 stopinj C, v Novem mestu 19,5 stopinj C, v Velenju 19,2 stopinj C in v Ratečah 13,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sangkapura | alps bing